Разговорът е бил по инициатива на американската страна, ден след

...
Разговорът е бил по инициатива на американската страна, ден след
Коментари Харесай

Турция настоя САЩ да спазят обещанието си за продажба на изтребит...

Разговорът е бил по самодейност на американската страна, ден откакто турска парламентарна комисия утвърди кандидатурата на Швеция за участие в НАТО, означи източникът. Общото заседание на Народното събрание също би трябвало да утвърди кандидатурата, с цел да бъде тя утвърдена.

 

" Фидан съобщи, че що се отнася до продажбата на самолети F-16, ние чакаме американската администрация и американският Конгрес да работят в сходство с духа на алианса и да спазят дадените обещания ", уточни цитираният източник.

 

Турският държавен глава Реджеп Тайип Ердоган обвърза по-рано този месец утвърждението на участието на Швеция в НАТО с утвърждението на американския Конгрес на настояването на Анкара да закупи 40 нови изтребителя F-16.

 

Белият дом поддържа турското искане за закупуване на F-16, само че в Конгреса има мощни рецензии против продажбата на военна техника на Турция.

 

Анкара е изправена пред провокации при придобиването на военна техника, откакто администрацията на Съединени американски щати изключи Турция от взаимната стратегия за бойните самолети F-35 заради пазаруването от Анкара на съветска ракетна система С-400 през 2017 година напомня АП.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР