Разговаряте със себе си? Това е признак на висок интелект

...
Разговаряте със себе си? Това е признак на висок интелект
Коментари Харесай

Ето какво означава, ако говорите на себе си

Разговаряте със себе си? Това е симптом на висок разсъдък и самоконтрол, а не значи, че полудявате, откри ново проучване по въпроса. Без значение дали говорите на всеослушание или безшумно, тъй че никой различен да не успее да ви чуе - при всички положения ще станете по-фокусирани и ще усилите мозъчната си мощност.

Този тип " комуникация " е бил свързан и с по-адекватно вземане на решения, както и с по-ефективното справяне със стресиращи ситуации. Тя помага и за развиването на увереност. Странно или не, но говоренето сам на себе си е било свързано и с успешното и бързо намиране на загубени предмети - точно както непрекъснатото повтаряне “ключове, ключове, ключове” понякога ви помага да се натъкнете на тях, съобщава Psy Blog, цитиран от obekti.bg.

При изследване на самоконтрола на участниците са били дадени набор от писмени инструкции, които е могло или да се прочетат наум, или на глас - ясно и високо. Резултатите от това изследване са показали, че във втория сценарий хората са подобрили нивото си на контрол над различните задачи, с които са се занимавали.

Други изследвания са показали, че използването на вътрешния си глас, за да говорите сами на себе си, е помогнало при проблеми с контролирането на импулсивното поведение. Д-р Алекса Тълит е съавторка на проучване, което е открило, че хората, които практикуват " самоговорене ", упражняват по-голям самоконтрол.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР