Разговаряме с Магдалина, приветлива и усмихната жена, която до неотдавна

...
Разговаряме с Магдалина, приветлива и усмихната жена, която до неотдавна
Коментари Харесай

Бях затворник в собственото си тяло

Разговаряме с Магдалина, приветлива и усмихната жена, която до наскоро водеше неравна борба със личното си тяло. Вследствие на поредност здравословни и психо-емоционални проблеми през годините, тя напълнява до 160 кг, което утежнява така и така разтърсеното ѝ здраве. След серия от житейски несполуки и меланхолия, тя взема решение да вземе нещата в свои ръце. Освобождава се от хората, които я вършат нещастна и за една година отслабва с към 35кг. Тази фрапантна загуба на тегло обаче води до разпределяне и провисване на коремната стена, което ѝ основава изящен и функционален дискомфорт. В началото на 2018г. тя се взема решение на по-сериозна стъпка и се подлага на пластична интервенция.

Магдалина, разкажете ни по какъв начин решихте да се оперирате?

-Бях взела решение да трансформира живота си и за първи път да помисля за себе си. Подложих се на диета, с която съумях да смъква към 35кг за една година. Но това не беше задоволително. Продължих да имам ниско самочувствие, коремът ми се отпусна и увисна, мъчно намирах облекла и не излизах от у дома. Бях пандизчия в личното си тяло. Имах потребност от помощ.

Тогава решихте да се подложите на хирургична намеса?

-Да. Бях твърдо решена и потърсих информация за това, къде може да се извърши сходна интервенция и кой експерт има опит с подобен тип хирургия. От извършените съвещания разбрах, че моят случай не е толкоз елементарен. Бях призната в огромна лечебни заведения в Пловдив и съвсем стигнах до операционната маса, когато ми споделиха, че не могат да поемат реанимационното ми лекуване след интервенцията и че рисковете за живота и здравето ми са прекомерно огромни. Бях разочарована и обезкуражена.

В този сложен миг имах невероятния шанс да попадна в " Уни Хоспитал ", където грижите за мен поеха пластичните хирурзи доктор Регина Хатър и доктор Първан Войнов, техните сътрудници доктор Красимир Кенолов и доктор Александра Стефанова, както и всички останали лекари и сестри, съпричастни към моето лекуване. В продължение на една седмица преди интервенцията бях подготвяна от екип от кардиолози, ендокринолози, анестезиолози и реаниматори. Операцията ми е траяла няколко часа. В дните по-късно имаше сложни моменти, само че лекарите бяха непрестанно до мен, работеха в екип и вземаха решенията дружно. Бях доста впечатлена.

Какво промени тази интервенция? Как се чувствате в този момент?

-О, усещам се различен човек! Изглеждам друго, мога да върша неща, които преди не можех. След като напуснах болничното заведение открих, че съм изгубила още 20кг. Трябваше да сменя целия си дрешник. Щастлива съм, че благодарение на лекарите съумях да преодолея телесните си ограничавания. Сега пред вас стои една по-силна жена, уверена в личните си сили и благоприятни условия.

" Решението за интервенция беше мъчно, само че добре премислено и напълно съобразено с европейските стандарти за добра здравна процедура, споделя по този мотив д-рРегина Хатър. Ние имаме опит в лекуването на сходни пациенти, само че в тази ситуация на Магдалина имаше няколко основни момента, от които зависеше изхода от лекуването. От една страна – размера на интервенцията, а от друга – вероятните затруднения, които биха могли да зародят. Сформирахме разбъркан хирургичен екип, защото с изключение на остатъка от кожа в региона на корема, пациентката имаше пъпна херния и огромна диастаза на коремните мускули, което наложи слагането на синтетично платно ".

Д-р Войнов добавя: " За да понижим до най-малко рисковете и вероятните затруднения, трябваше да вземем ограничения в доста аспекти. Планирахме цяла седмица за подготовка и нормализиране на виталните индикатори. Извършихме доста проучвания и съвещания. Операцията продължи 5 часа. Следоперативният интервал протече затегнато, само че с помощта на екипната работа успяхме да изведем случая на Магдалина до сполучлив край ".
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР