Разговарях с голям строителен предприемач. Той ми обясни, че всички

...
Разговарях с голям строителен предприемач. Той ми обясни, че всички
Коментари Харесай

М. Андреев за Фрог: Зад покупката на апартамента прозира благодарност

Разговарях с огромен строителен бизнесмен. Той ми изясни, че всички високи здания в София на най-неподходящите места се строят от „ Артекс “ -фирмата от която Цветан Цветанов е купил първокласния апартамент за 630 евро кв. м. Това сподели пред Фрог нюз някогашният народен представител от ГЕРБ Методи Андреев.
Небостъргачите също „ Артекс “ се готви да ги построи. Същият този бизнесмен ме попита: „ Ясно ли ти е за какво Цецо взима този апартамент?! “.Бизнесменът ми изясни, че една компания може да си разреши сходен апартамент единствено, в случай че има гаранция, че някой ще го вземе. Подобен парцел може да купи някой доста богат човек.

На мен Цветанов ми обяснаваше преди време за 6-те си жилището. Тук нещата са ясни. Тази цена от 630 евро е неуместна цена. При всички случаи да си позволиш 315 кв. м. апартамент с обособен асансьор, значи би трябвало да си доста богат. Това е пентхаус . Това е най-скъпия апартамент. Да го купиш на ул. „ Латинка “, където обичайно са най-високите цени на парцелите, ставя ясно за какво. За мен персонално става дума да признателност. На „ Артекс “ им разрешават най-невъзможните неща, ми показа предприемачът.

* Пентхаус значи първокласен парцел с огромна повърхност, който е ситуиран най-често на покрива на постройката или съставлява цяла обособена сграда към нея. Оригинално използването на термина произлиза от Ню Йорк – високите здания с големи покриви, емблема на града и даващи опция върху тях да бъде построен цялостен нов етаж, раждат това значение при започване на предишния век. Първоначално под пентхаус се схваща всеки тип в допълнение пристроена повърхност, като с ударния стопански напредък и взрива на строителството в Съединени американски щати все по-често стартира строго да разказва покривни в допълнение построени пространства.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР