Разгорещен дебат за детските надбавки се води в Германия -

...
Разгорещен дебат за детските надбавки се води в Германия -
Коментари Харесай

Столипиново и социалните помощи в Германия

Разгорещен спор за детските надбавки се води в Германия - в страната 268 336 родители от страни от Европейски Съюз получават финансова помощ за развъждането на децата си, предава немското издание " Билд ". Тази процедура е напълно легална, защото право на детски надбавки в Германия имат хората, които работят или имат непрекъснат адрес в страната.

" Със своите 50 000 поданици гетото " Столипиново " в Пловдив е най-големият ромски квартал в Европа. Хората живеят там затънали в отпадъци,а безработицата е над 90% ", написа немското издание. 
" В Пловдив живеем измежду боклуците, децата са заболели, а управата ни е оставила. Естествено, че всички желаеме да отидем в Германия ", споделя 40-годишният Рамзи А. пред " Билд ".

Жителите на " Столипиново " даже назовават част от квартала " Дортмунд ", тъй като хиляди роми отсам са отпътували в немския град, с цел да намерят работа там или най-малко да получават детски надбавки и обществени помощи.

В България детските надбавки за едно дете месечно са 20 евро, в Германия се взимат 194 евро за първите две деца, 200 евро за третото и 225 евро за четвъртото дете. " Просто желая да отида в Германия. Там ще получаваме доста пари за децата ни ", споделя 39-годишният Сегед от " Столипиново " - татко на шест деца. Ако фамилията се записва в Германия, ще получава 1263 евро детски надбавки.

В квартала  " Нордщад ", Дортмунд живеят 55 000 души. Над 45% от тях са чужденци, а доста от тях са и мигранти. Именно " Нордщадт " е мечтаната дестинация на доста от ромите в " Столипиново ". 

Тук живее със фамилията си живее и  20-годишният Рики. Преди осем години той идва от Пловдив до Дортмунд с родителите си и брат си и сестра си (3, 12), които в този момент получават обществени помощи. Семейството получава обществени добавки на стойност 1 500 евро. 

Рики  работил като готвач  две години, а в този момент е незает като татко си Васил - 39-годишен. Рики към момента е удовлетворен: " Семейство с три или четири деца получава съвсем 800 евро, апартаментът ни също се заплаща, получаваме и обезщетение за безработица. Ето за какво Германия е най-хубавата страна за мен. "

Главният комисар Детлиф Рат познава " Нордщадт " добре. " Проблемът е, че даже не знаем кой е тук. Много от тях се записват тук единствено с цел да аплайват за детски надбавки. И след това още веднъж изчезват ", споделя Рат
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР