Разгневени венецуелци гориха барикади в близост до президентския дворец в

...
Разгневени венецуелци гориха барикади в близост до президентския дворец в
Коментари Харесай

Венецуела в огън и сблъсъци след обявен от Мадуро режим на тока

Разгневени венецуелци гориха барикади наоколо до президентския замък в Каракас и в други елементи на страната по време на митинги за непрекъснатите спирания на електрозахранването и дефицита на питейна вода вследствие на двете огромни спирания на тока този месец.

 © БГНЕС
Ситуацията докара до отчаяние от държавното управление на президента Николас Мадуро и късане на нервите, откакто учебните заведения и огромна част от националната комерсиална мрежа бяха прекратени поради проблеми с публичните услуги в продължение на съвсем три седмици.

Протестиращите, някои от които носещи камъни и с покрити лица, гориха гуми и дънери на дървета по продължение на целия център на Каракас, искайки от Мадуро да усъвършенства обстановката.

„ Тук се борим за вода и електрическа енергия, двадесет и няколко дни сме без вода “, споделя 32-годишният Йофре Гамез. " Включват електрозахранването за два часа, по-късно го изключват още веднъж през нощта, то идва на идващия ден за половин час и по-късно още веднъж изгасва - изтощени сме от това. "

Свидетели оповестиха за Ройтерс, че се чуват изстрели измежду стачкуващите. Една жена беше ранена от изстрел, който приписва на проправителствени банди. Подобни митинги се организираха и в други елементи на страната, в това число централния щат Карабобо, където стачкуващите изгаряха гуми и блокираха пътища, съгласно очевидци.
 Венецуела още веднъж остана на мрачно Венецуела още веднъж остана на мрачно
Ново прекъсване на тока във Венецуела, заяви РИА Новости. Властите оповестиха, че още веднъж причина за него са нови офанзиви против енергийните обекти на страната...

Правозащитната група Penal Forum съобщи, че 12 души са били задържани в общонародния митинг против публичните услуги. Венецуела претърпя траяло седмица спиране на електрическата енергия, почнало на 7 март, което остави лечебните заведения неспособни да се грижат за пациентите и магазините, раздаващи храна с изтичащ период на валидност преди да се скапе.

Токът още веднъж прекъсна на 25 март и от този момент липсва с дребни промеждутъци. В телевизионно предаване в неделя вечерта Мадуро разгласи 30-дневен " режим на тока, който да балансира процеса на генериране и зареждане на потреблението ". Той не даде повече детайлности по какъв начин ще се случи това.

Министърът на информацията Хорхе Родригес съобщи в изказване, че учебните действия, които бяха анулирани през по-голямата част от предходната седмица, ще останат прекратени. Бизнесът ще работи единствено до 14:00, сподели той. Правителството предложи разнородни пояснения за спиранията на електрозахранването, вариращи от хакерски атаки, подкрепяни от Вашингтон, до снайперисти, свързани с опозицията, предизвикали пожари в основната водноелектрическа централа на страната.

Критиците упорстват, че това е резултат от повече от десетилетие корупция и некадърно ръководство на енергийната система, която починалият социалистически водач Уго Чавес национализира през 2007 г.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР