Разгневени венецуелци гориха барикади в близост до президентския дворец в

...
Разгневени венецуелци гориха барикади в близост до президентския дворец в
Коментари Харесай

Венецуела в огън и сблъсъци след обявен от Мадуро режим на тока

Разгневени венецуелци гориха барикади наоколо до президентския замък в Каракас и в други елементи на страната по време на митинги за непрекъснатите спирания на електрозахранването и дефицита на питейна вода вследствие на двете огромни спирания на тока този месец, оповестява Българска национална телевизия.

``
реклама

Ситуацията докара до отчаяние от държавното управление на президента Николас Мадуро и късане на нервите, откакто учебните заведения и огромна част от националната комерсиална мрежа бяха прекратени поради проблеми с публичните услуги в продължение на съвсем три седмици.

Протестиращите, някои от които носещи камъни и с покрити лица, гориха гуми и дънери на дървета по продължение на целия център на Каракас, искайки от Мадуро да усъвършенства обстановката.

„ Тук се борим за вода и електрическа енергия, двадесет и няколко дни сме без вода “, споделя 32-годишният Йофре Гамез. " Включват електрозахранването за два часа, по-късно го изключват още веднъж през нощта, то идва на идващия ден за половин час и по-късно още веднъж изгасва - изтощени сме от това. "

Свидетели оповестиха за Ройтерс, че се чуват изстрели измежду стачкуващите. Една жена беше ранена от изстрел, който приписва на проправителствени банди. Подобни митинги се организираха и в други елементи на страната, в това число централния щат Карабобо, където стачкуващите изгаряха гуми и блокираха пътища, съгласно очевидци.

Правозащитната група Penal Forum съобщи, че 12 души са били задържани в общонародния митинг против публичните услуги. Венецуела претърпя траяло седмица спиране на електрическата енергия, почнало на 7 март, което остави лечебните заведения неспособни да се грижат за пациентите и магазините, раздаващи храна с изтичащ период на валидност преди да се скапе.

Токът още веднъж прекъсна на 25 март и от този момент липсва с дребни промеждутъци. В телевизионно предаване в неделя вечерта Мадуро разгласи 30-дневен " режим на тока, който да балансира процеса на генериране и зареждане на потреблението ". Той не даде повече детайлности по какъв начин ще се случи това.

Министърът на информацията Хорхе Родригес съобщи в изказване, че учебните действия, които бяха анулирани през по-голямата част от предходната седмица, ще останат прекратени. Бизнесът ще работи единствено до 14:00, сподели той. Правителството предложи разнородни пояснения за спиранията на електрозахранването, вариращи от хакерски атаки, подкрепяни от Вашингтон, до снайперисти, свързани с опозицията, предизвикали пожари в основната водноелектрическа централа на страната.

Критиците упорстват, че това е резултат от повече от десетилетие корупция и некадърно ръководство на енергийната система, която починалият социалистически водач Уго Чавес национализира през 2007 година

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР