„Разглеждаме ситуацията като цяло. Разбира се, тя се променя радикално

...
„Разглеждаме ситуацията като цяло. Разбира се, тя се променя радикално
Коментари Харесай

Рябков: НАТО да не си прави илюзии, че Русия ще се примири с членството на Швеция и Финландия

„ Разглеждаме обстановката като цяло. Разбира се, тя се трансформира коренно в светлината на протичащото се. Ситуацията към влизането на Швеция и Финландия в НАТО е отражение на безусловно подправено и накриво разбиране за протичащото се в света от политическите кръгове на Запад и в частност в страните от Северна Европа “, сподели заместник-министърът, отговаряйки на журналистически въпрос.

„ Фактът, че сигурността на Швеция, както и на Финландия, няма да бъде засилена вследствие на това решение, е изцяло явен за нас. И под каква форма ще осигурим сигурността си след смяна на тази обща настройка на НАТО, е обособен въпрос. Това ще зависи от това какъв, на процедура, ще бъде резултатът от предстоящото присъединение на Финландия и Швеция към Северноатлантическия алианс “, уточни Рябков.

„ Те не би трябвало да имат никакви илюзии, че просто ще се примирим с това – в Брюксел, Вашингтон и други столици на НАТО. Тоест общото равнище на военно напрежение ще се увеличи и ще има по-малко предвидимост в тази област “, добави той.

Заместник-министърът на външните работи на Русия изрази страдание, че здравият разсъдък се принася в жертва на някакви фантомни хрумвания какво би трябвало да се прави в актуалната обстановка.

„ Това е следващата тежка неточност с далечни последици. Но какво да се прави, такова е равнището на тези, които през днешния ден вземат политически решения в съответните страни “, приключи той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР