„Разглеждам поста на областен управител като продължение на делото ми

...
„Разглеждам поста на областен управител като продължение на делото ми
Коментари Харесай

Йордан Иванов: Ще бъда партньор и коректив не само на Зико, но и на всички кметове в областта

„ Разглеждам поста на регионален шеф като продължение на делото ми като общински консултант за правда, рационализация и децентрализация на страната”, съобщи пред TrafficNews новият регионален шеф на Пловдив Йордан Иванов, който през днешния ден бе назначен на поста.

„ Поемаме ангажимент към всеки един гражданин на Пловдив област, че нито едно нелегално решение, признато от общинските препоръки, няма да бъде проспано от регионална администрация и ще бъде спряно в границите на пълномощията ми”, сподели Иванов.

По-рано кметът на Пловдив Здравко Димитров съобщи, че той е диалогичен и примирителен човек и добави, че за значимите планове на Пловдив би трябвало всички да работят в екип. Макар двамата да имаха редица разногласия в локалния парламент на Пловдив, Иванов също счита, че екипната работа е от голяма важност, само че няма да отстъпва от правилата си.

„ Не единствено със Здравко Димитров, а и с всеки от кметовете в Пловдив област ще бъда сътрудник и коректив. Смяната на поста от общински консултант на регионален шеф не значи промяна на цели и политики, които съм защитавал досега. Ще бъде сътрудник и ще съгласувам активността на институциите на централната власт. Също по този начин ще пазя стремително и непоколебимо плановете, които са значими за града и региона, не и на цената на взаимни отстъпки със законността”, сподели Иванов. Той добави, че в хода на времето като общински консултант са спечелили значително борби в ролята ни на съпротива, само че не са съумели да спрат голям брой противозаконни решения, свързани с презастрояването на Пловдив.

„ Няма да изневеря на правилата, тъй като гласуваното ми доверие от премиера Кирил Петков и персонално ген. Атанас Атанасов е обвързвано точно с това, че няма да върша взаимни отстъпки със законността”, сподели новият регионален шеф.

След като стъпи в служба, той ще показа и всички планове, над които счита да работи от поста, който заема.

„ Законът за районно развиване споделя, че предпочитаните планове на общините се дефинират от общинските препоръки посредством проектите за интегрирано развиване. След като стъпя в служба, ще поканя всички медии, с цел да ги срещна с предпочитаните планове, които считаме да изпълняваме. Ще пазя и лобирам в политическия смисъл на думата плановете пред централната власт. Разбира се, Околовръстното шосе е един от най-важните планове, които следва първо да се обърнем към него”, сподели Иванов.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР