Разглеждали ли сте албумите на родителите си - детски, абитуриентски,

...
Разглеждали ли сте албумите на родителите си - детски, абитуриентски,
Коментари Харесай

Защо изглеждаме по-млади от родителите си на същата възраст?

Разглеждали ли сте албумите на родителите си - детски, абитуриентски, от бригади, сватбени? Със сигурност сте забелязали на кого наподобявате повече. Но предписание ли ви е усещане, че родителите ви, когато са били на нашата възраст, са изглеждали по-възрастни?

Науката има свое пояснение за това. Защо днешните 25-30-годишни наподобяват по-добре, в сравнение с поколението на родителите им на същата възраст, вижте в канала във vbox7:

1. Остаряването се забавя

Това не е единствено доктрина. Преди век 50-годишните към този момент са се смятали за остарели хора, а през днешния ден са просто хора на междинна възраст. Въпреки че има хора, които имат бели косъмчета в косите и на 30 година, американско изследване потвърждава, че биологичното стареене към този момент се случва по-бавно и поколенията ще наподобяват все по-млади.
               

A post shared by (@roottime_official) on Dec 30, 2019 at 12:42am PST

2. Раждаме по-късно

Проучване потвърждава, че раждалите дами остаряват по-бързо. Причините не са единствено поради напрежението и умората през първите месеци от раждането на детето. Майките се тормозят непрекъснато.
               

A post shared by (@babies_ofinsta) on Dec 29, 2019 at 11:31pm PST

3. Появи се слънцезащитния фактор в козметиката

Дори елементарните кремове към този момент имат някакъв слънцезащитен фактор, а както знаем слънцето е главен фактор за стареенето на кожата.-->
               

A post shared by (@macarenapaz_xo) on Dec 29, 2019 at 3:37pm PST

4. Забавляваме се повече

Положителните страсти като цяло би трябвало да са повече. Повечето от нас не работят физически тежка работа, не участваме във войни, няма и смъртоносни епидемии. Тоест стресът ни е по-малко.
               

A post shared by (@meeeliii.99) on Dec 30, 2019 at 2:24am PST

5. Работим на закрито

Работата на множеството от нас не е физически тежка. Не работим на поле, а зад компютъра. Това може и да докарва известно количество стрес, само че пък на кожата се отразява позитивно.
               

A post shared by (@hustletouch) on Dec 26, 2019 at 11:38am PST

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР