Разгледани бяха мерките за контрол върху отчитането на средствата за

...
Разгледани бяха мерките за контрол върху отчитането на средствата за
Коментари Харесай

Потребителският съвет на ЧЕЗ обсъди ползите от дистанционно обслужваните електромери

Разгледани бяха ограниченията за надзор върху отчитането на средствата за комерсиално премерване.
Контролът върху отчитането на електромерите и резултатът от внедряването на отдалечено обслужвани средства за комерсиално премерване бяха разисквани на съвещание на Потребителския съвет към „ ЧЕЗ България “, което се организира на 15 март – Международния ден на потребителя.

Дистанционно обслужваните електромери дават опция за взор в действително време върху мрежата, за наблюдаване на заетия потенциал и незабавна реакция при аномалии. Стриктният надзор дава опция да се увеличи качеството на услугата за потребителите. Електромерите от нов вид са и първата стъпка към реализирането на все по-високите условия на клиентите, които в близко бъдеще ще могат да създават електрическа енергия за лични потребности. Електромерите имат документ по MID инструкция, която е наложителна за всички държави-членки на Европейски Съюз и са за напрежение съгласно Eвропейската норма N5016, а точно сред 207 и 253 волта.

„ Използването на отдалечено обслужваните електромери води до повишение на надеждността на мрежата. Всички електромери, които се слагат, отговорят на стандартите в България и Европейския съюз и са снабдени с хардуерна и софтуерна отбрана, с цел да се подсигурява най-високо качество на предоставяната услуга “, съобщи Илиян Мутафчиев, шеф „ Мерене и ръководство на данните “, „ ЧЕЗ Разпределение България “ АД.

„ ЧЕЗ Разпределение “ показа пред участниците в съвета ограниченията, които сдружението подхваща, с цел да управлява процеса на отчитане. Подчертано бе, че електромерите се регистрират наложително до 31 дни, а точността на доклада се управлява посредством няколко равнища на надзор.

Участниците в потребителския съвет приканиха клиентите, които нямат опция да обезпечат достъп до електромерите по време на постоянния доклад, да употребяват опцията за самоотчет – посредством денонощната телефонна линия на ЧЕЗ 0700 10 010, в център за обслужване на клиенти, по факс 02/8959 667, посредством имейл [email protected] или уеб страниците на ЧЕЗ в секциите за електронни услуги.

Потребителският съвет към ЧЕЗ е основан през 2013 година В него членуват потребителски, цивилен и експертни организации, които припознават като своя идея отбраната на правата на клиентите и възстановяване на процесите на обслужване в сходство с най-хубавите европейски практики – Комисията за отбрана на потребителите, Българска национална асоциация АКТИВНИ ПОТРЕБИТЕЛИ, Федерация на потребителите в България, Независим съюз на потребителите в България, Европейски потребителски център, Български потребителски център, Институт за енергиен мениджмънт, Техническия университет – София.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР