Раздорите между коалиционните партньори Волен Сидеров и Валери Симеонов стават

...
Раздорите между коалиционните партньори Волен Сидеров и Валери Симеонов стават
Коментари Харесай

Симеонов нарече долни лъжи поредните обвинения на Сидеров

Раздорите сред съдружните сътрудници Волен Сидеров и Валери Симеонов стават все по-остри.

След новата порция обвинявания от страна на Сидеров и желанието да бъде поискана оставка на районния началник на РЗИ в Бургас, който съгласно водача на " Атака " бил родственик на водача на акция " Шум ", в този момент самият Симеонов отвърна на страницата си във Фейсбук.

Симеонов е безапелационен, че безусловно законно е затварянето на заведенията по Черноморието, поради мощен звук и още по-категорично отхвърли да е родственик с въпросния началник на РЗИ-Бургас Георги Паздеров и обвиняванията в преднамереност и принуда по отношение на избрани търговски обекти.



Ето какво написа Симеонов във Фейсбук:

По мотив изказванията на народния представител Волен Сидеров пред медии, направени на 14.08.2018 в град Бургас, откакто изисках и се срещнах с цялостната документи във връзка дейностите на РЗИ Бургас и ОД на Министерство на вътрешните работи Бургас, държа да изнеса следните обстоятелства и условия, опровергаващи изказванията на депутата:

1. Не дава отговор на истината, че прекъсването на употребата на заведенията " Какаов плаж " в Слънчев бряг и " Хедон " на плаж Каваците, Созопол е осъществено без правенето на нужната документи. И по двата случая е спазено законодателството, като за поредицата от инспекции са направени констативни протоколи, наставления за прекъсване на озвучаването след 23:00 ч. (чл. 16а ал.2 от настоящия ЗЗШОС), както и заповеди за прекъсване на активност озвучаване и за прекъсване на употребата на обекта (чл. 17, член 31 ал.1 т.2 от настоящия ЗЗШОС). Въпросните документи не са анонимни, а в противен случай - подписани и изведени от проверяващи инспектори и връчени на упълномощените представители на комерсиалните обекти по нормативно-установените правила.

2. Заповедите за преустановяване на употребата на обектите, избрани от господин Сидеров за противозаконни, са в цялостно сходство с ЗЗШОС и Наредба 36 на Министерство на здравеопазването, като уведомленията за прекъсването от употреба са направени според нормативните условия в разпоредба 36, приложение 2 към чл.7, ал.1, т.12 и са сложени на законово учредения на вратите на обектите. Съзнателното им унищожаване и заличаване съставлява закононарушение по смисъла на член 277 от Наказателния кодекс с наказване до две години отнемане от независимост и санкция.

3. Проверките по спазването на ЗЗШОС се правят от лимитирани екипи на РЗИ и органите на реда, което не дава отговор на изказванията на господин Сидеров за " репресивни дейности ", осъществявани от " шпиц команди ", " маскирани тежковъоръжени служители на реда " (?!), не се правят " инспекции на персонални карти и коли " на клиентите и личния състав. В случая, националният представител евентуално е измамен.

4. Твърденията за преднамереност и индивидуалност на инспекциите не дават отговор на истината. Всички инспекции се правят по подадени сигнали на телефон 112 и/или профилирания телефон за сигнали към кабинета на вицепремиера и зад тях стоят съответни жалбоподатели с имена и телефони. Не се правят инспекции по анонимни сигнали.

5. Твърденията за корист с власт и разпоредби свише не са подкрепени с никакви обстоятелства, само че при положение на подозрения за такива, могат да бъдат сезирани способените органи (прокуратура или съд), което досега не е направено нито от проверяваните извършители, нито от господин Сидеров.

6. Интересно, че избраните като подложени на принуда заведения до края на вчерашния ден (14.08.2018) - пети ден след затварянето им, не бяха потърсили по правосъден път анулацията на заповедта за прекъсване на употреба. А в противен случай - бяха подали съобщение до РЗИ Бургас, че ще подхващат нужните ограничения за обезшумяване и съблюдаване на условията на закона.

7. Считам, че отправянето на голословни обвинявания и квалификации към държавните институции и изключително към РЗИ и ОД на Министерство на вътрешните работи Бургас, потвърдили своя професионализъм и подготвеност, както и безпочвените обвинявания за застъпничество на олигарси, не способства за доверието на обществото в институциите и уронва престижа на страната и изпълнителната власт.

8. Измисленото ми родство с началника на РЗИ Бургас е долна неистина и не заслужава по-нататъшен коментар.

P.S. И една вест в задатък - комисар Калоянов, началник на ОД на Министерство на вътрешните работи в Бургас, също не ми е родственик.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР