Раздорът в Обединени патриоти заради руския патриарх Кирил вече стигна

...
Раздорът в Обединени патриоти заради руския патриарх Кирил вече стигна
Коментари Харесай

Руският патриарх разклати властта в България

Раздорът в " Обединени патриоти " поради съветския патриарх Кирил към този момент стигна до закана на Вален Сидеров, че Валери Симеонов може да се елементарни с поста си в държавното управление. В същото време от ГЕРБ желаеха президентът Румен Радев да каже каква позиция от името на страната е изразил, откакто съветският патриарх си разреши да му държи сметка, че омаловажил ролята на Русия за освобождението на България в словото си на 3 март. Президентът отвърна, че не била водена стенограма на диалога, чийто цялостен текст (или най-малко изявлението на Кирил) изтече във видео на уеб страницата на Руската православна черква, само че президентството я скри българската общност.

Драмата в националистическата коалиция обаче е надалеч по-гласовита и с неразбираеми последствия, откакто водачът на " Атака " Волен Сидеров преди ден настоя Валери Симеонов, водач на НФСБ, да се извини за квалификациите си по адрес на съветския патриарх. Възмутен от неприемливия звук на патриарха, Симеонов го назова " второразрядно ченге от Комитет за Държавна сигурност (на СССР) ", " шмекер " и " цигарен митрополит ".

Искането на " Атака " бе подкрепено и от депутатите на Вътрешна македонска революционна организация, чийто водач е вицепремиерът Красимир Каракачанов. Така в действителност има решение на цялата парламентарна група на " патриотите ", което Симеонов към момента не е извършил.

Волен Сидеров разгласи в четвъртък следобяд пред бТВ, че в случай че Валери Симеонов не бъде отхвърлен от вицепремиерския си пост, ще значи, че има двоен стандарт. " С Русия е разрешено и да се подиграваш, и да се гъбаркаш, дори е фешън. Питам се тези хора дали не желаят още да сме под турско иго ", разяснява той.

" Коалицията с ГЕРБ не зависи от Валери Симеонов "

" Коалицията с ГЕРБ не зависи от Валери Симеонов. Тази коалиция може да продължи и без той да е вицепремиер … Политиците се сменят, животът продължава. Нищо не е изключено, всичко е допустимо с политиката ", съобщи Сидеров, който преди към две седмици атакува Валери Симеонов по различен мотив.

По думите му нападката против върховен представител православието била офанзива против цялото православие.

Самият Сидеров не вижда нищо неправилно в държанието на съветския патриарх, който държа сметка на българския президент за какво в словото си на 3 март, изказвайки признателност за освобождението, вместо единната съветска войска, е посочил другите нации, взели участие в нея.

До средата на 19 век не е имало български народ, подобен поражда поради Русия

Лидерът на " Атака " даже е на мнение, че доникъде на 19-ти век не е имало български народ и че подобен поражда едвам след Руско-турската война с помощта на Русия.

" В средата на 19-и век няма български народ, няма българска нация, никой не знае, че има българи въобще – ние сме заличени. И това, че се възраждаме като народ, като нация се дължи на Русия, на съветския император, който споделя отиваме да освобождаваме християнските поробени нации ", разгласи Сидеров в четвъртък сутринта пред Българска национална телевизия. Нито водещият в студиото, нито по-късно денем някой от политиците не обърна внимание на Сидеров, че приказва лъжи и фалшифицира историята.

Но, както се разбра, патриотичната коалиция в Народното събрание не се вълнува от историческата истина за българската нация, а от това да бъде поднесено опрощение на съветския патриарх.

" Разбира се, че е възможно " патриарх Кирил да държи подобен звук

" Какъв звук е държал съветският патриарх? " - обърна се националистът към водещата на " Лице в лице ".

" Разбира се, че е възможно (поведението на съветския патриарх Кирил). Какво сподели той? Какъв беше тонът? Ла мажор? Ми минор? Си бемол минор? Защо да не се кара? (…) Беше ли ви обидно, когато френският дипломат се караше от студиата, размахваше пръст и ни споделяше по какъв начин да живеем? Защо не ви беше обидно, когато турският дипломат излизаше и обясняваше и се месеше в българската политика ", продължи Сидеров.

" Какво е неверното в думите на патриарха? Той не се караше, той просто изрази неодобрение за това, че ние непрестанно неглижираме, последните години изключително, под въздействието на " Америка за България " и впрочем соросоидни антибългарски и антихристиански организации, ролята на Русия в нашето Освобождение и в нашето Възраждане ", съобщи решително Сидеров и повтори, че " България се появи като народ, като нация, с помощта на Руската империя.

" Само Русия не е спечелила нищо от войната "

Той се съгласи, че в Руско-турската война са взели участие румънци и сърби, само че първите с влизането си в България почнали да изнасилват и грабят, а сърбите за присъединяване си получили територии. Депутатът акцентира, че единствено Русия не била спечелила нищо от войната.

Попитан дали е разговарял с сътрудника си, Волен Сидеров сподели, че в сряда Симеонов не е пристигнал на свиканото събиране на парламентарната група на " Обединени патриоти " и двамата не са разговаряли.

На въпрос дали абсурдът заплашва единството на ръководещата коалиция, водачът на " Атака " разясни, че обединяването не значи " да стъпиш на нещо гнило и да си позволиш всевъзможни взаимни отстъпки ".

В утринната си изява пред Българска национална телевизия Сидеров отхвърли да разяснява острия звук на главата на Руската православна черква в София, тъй като " не съм толкоз дорасъл ". " И всеки, който счита, че е толкоз огромен или е комплексиран вид, или е доста зле, не мога да давам оценка нито на българския, нито на съветския патриарх ", добави той.

" Стига сме разпилявали благодарността си – някак си принизяваме я, разпиляваме я по посока на всевъзможни народности, които са взели участие. Да, благодарим им, естествено, че ще благодарим, че са взели участие, само че в случай че не беше манифестът, заповедта, решението на съветския император, нямаше да дойдат румънци, финландци и други, които да се включат в съветската постоянна армия ", обясни Волен Сидеров.

По отношение на стабилността на ръководещата коалиция с ГЕРБ той разяснява, че тя се определяла от правила, а не от " пожеланието да бъдем някакви ". Подчерта също, че е направил доста взаимни отстъпки и на доста други нападки не е реагирал, само че " когато нападаш вярата, няма оттегляне ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР