Раздор в БСП предизвика кандидатурата на проф. Анелия Клисарова за

...
Раздор в БСП предизвика кандидатурата на проф. Анелия Клисарова за
Коментари Харесай

Раздор в БСП заради номинацията за кмет на Варна

Раздор в Българска социалистическа партия провокира кандидатурата на проф. Анелия Клисарова за кмет на Варна, утвърдена от Националния съвет на социалистите в неделя.

Левицата изрично отхвърли кандидатурата на ръководителя на политическа партия " Възраждане " Костадин Костадинов за кмет на Варна, заяви пред публицисти зам.-председателят на Българска социалистическа партия Кирил Добрев. По думите му една от аргументите е, че платформата на Костадинов и полезностите, които изповядва, се разминават с тези на Българска социалистическа партия.

През юли управлението социалистите смъкна доверието си от Гуцанов като ръководител на социалистите в града. Мотивите бяха положението на структурата на Българска социалистическа партия в крайморския град, представянето на последните локални избори и несъгласия в организацията. Структурата във Варна обаче продължава да го поддържа и към момента не е определен нов водач.

Кирил Добрев разяснява, че целият спор на пленума се е оформил към това кой да води листата с общински съветници във Варна. Добрев уточни, че ръководителят на БСП-Варна Борислав Гуцанов е със свалено политическо доверие и членовете на Националния съвет изрично са изразили мнение, че той няма по какъв начин да води листата на Българска социалистическа партия във Варна. Кандидат за кмет ще бъде проф. Анелия Клисарова, която ще води и листата, и няма никаква драма, разяснява Добрев.

По думите му Гуцанов е събитие в партията, което е като " израстък " в Българска социалистическа партия и управлението се е пробвало да го приключи.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР