Разделянето на големи технологични компании като Гугъл (Google) и Фейсбук

...
Разделянето на големи технологични компании като Гугъл (Google) и Фейсбук
Коментари Харесай

Маргарете Вестагер не вижда необходимост от разделяне на технологичните гиганти

Разделянето на огромни софтуерни компании като " Google " (Google) и " Facebook " (Facebook) няма да е належащо, съобщи европейският антимонополен началник.
Европейският комисар по конкуренцията Вестагер би трябвало да разгласи нов план за правила за цифровия бранш на 2 декември и по-късно ще би трябвало да съгласува предлагането си с предложенията на страните членки и Европейския парламент, оповестява Ройтерс.
 Еврокомисар се пази от Гугъл, Фейсбук и Twitter като демон от тамян Еврокомисар се пази от Гугъл, Фейсбук и Twitter като демон от тамян
Дигитална стопанска система – това е едно от доста мощно налаганите послания на Европейския съюз към този момент от много време насам. Но тъкмо един...
През предходната седмица тя сподели, че ще предложи нови пълномощия за правоприлагащите органи за справяне с пазарните неуспехи на цифровите пазари и за прекъсване на появяването на нови.
Вестагер обаче съобщи пред вестник Frankfurter Allgemeine Sonntagzeitung, че не счита, че ще е належащо разтрошаване (разделяне) на софтуерните компании, макар че Европейският съюз може да употребява тази стъпка в краен случай.
" Никога няма да се стигне до това ", сподели тя в изявление за вестника. " Досега не сме имали случаи, които да доведат до сходен ход ".
Еврокомисарят по вътрешния пазар пък съобщи, че препоръчаните правила включват принуждаване на софтуерните колоси да разделят или продадат някои от европейските си интервенции, в случай че се смята, че тяхното владичество на пазара заплашва ползите на клиентите и на по-малките им съперници.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР