Разделното събиране на отпадъци за рециклиране в Пазарджик поема една

...
Разделното събиране на отпадъци за рециклиране в Пазарджик поема една
Коментари Харесай

Доставят нови 780 цветни съдове за разделно сметосъбиране

Разделното събиране на боклуци за преработване в Пазарджик поема една от двете компании, работили с общината в града досега – „ Екопак “. В идващите дни от сдружението ще доставят в общинския център и 23 от селата 780 нови цветни съдове за боклук, заяви кметът Тодор Попов.

Контейнерите ще са в три цвята – сини за хартия и картон, жълти за пластмаса и метали и зелени за стъкло. Изсипването им ще бъде всяка седмица, като се изключи тези за стъкло, които ще се извозват един път месечно. Анализите демонстрират, че в тях се събира по-качествен и чист боклук, което способства за увеличение на разделно събираните боклуци от опаковки и тяхното следващо преработване.

Фирмата има подготвеност да ги разположи по местата им незабавно щом досегашният реализатор на активността – „ Екобулпак “ събере своите, разясни Попов.

Той се извини на пазарджиклии, че в последните дни виждат заринати с отпадък съдове за разделно събиране. Обясни, че до нелицеприятните гледки се е стигнало, откакто поради прекратяването на контракта от досегашната компания в продължение на няколко дни не са вдигали контейнерите си. Дружеството е имало да вземе към 250 пластмасови казана, с които е можело да се оправи за ден-два, само че неразбираемо за какво се е забавило. От тази седмица обаче са почнали да си ги прибират и обстановката се възстановява.

Това е добър образец за обстановката, в която бихме могли да попаднем при промяна на сметопочистващата компания, добави кметът.

Имайте поради, че в този момент се стигна до струпване единствено на хартии и сходни неща, а представете си какво би било, в случай че пет дни се натрупват хранителни останки стартират да гният, означи той.

После акцентира, че точно с цел да се избегнат сходни неуредици е внесъл предлагането да се удължи концесията на " Брокс ", чиито служащи събират битовите боклуци. Припомняме, че тази концепция беше утвърдена на декемврийската сесия на Общинския съвет, въпреки да не мина без полемики.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР