Разделителна линия – тип мантинела, да бъде поставена между платната

...
Разделителна линия – тип мантинела, да бъде поставена между платната
Коментари Харесай

Поставят разделителни мантинели на бул. „Цар Освободител“ и бул. „Сливница“ във Варна

Разделителна линия – вид мантинела, да бъде сложена сред платната на бул. „ Цар Освободител “ и  на бул. „ Сливница “, с което да бъде обезпечена по-добра сигурност на водачи и пешеходци.

Това бе част от решенията на постоянното месечно съвещание на комисията по пътна сигурност, която заседава в община Варна. На срещата участваха кметът Иван Портних, представители на КАТ, на Общинска полиция, на общинската компания, отговаряща за светофарните уредби - ТАСРУД,  експерти от дирекциите „ Инженерна инфраструктура и благоустрояване “, „ Управление на сигурността и надзор по публичния ред “, „ Образование и юношески действия “, представители на  неправителствените организации - „ Карай мъдро, желая живот “  и Международна асоциация на застраховани и потърпевши при произшествия.

 „ Трагичните случаи от последните дни, за жалост, потвърждават, че е нужна друга просвета на пътя. Готови сме да подкрепим законодателни промени, които подсигуряват фрапантни санкции за отговорните. Ясно е, че когато има възприятие за безотговорност се подхожда извънредно безконтролно и почтени хора стават жертви на тази безнаказаност “, разяснява кметът Иван Портних.

По време на срещата бяха разисквани редица ограничения за гарантиране на сигурността на участниците в придвижването във Варна, възобновяване на образователния полигон за водачи и усилване на контрола на моторно-превозните средства, както и по-активна работа измежду деца и младежи за безвредно напредване – пешком и с колела.  

Председателят на „ Международна асоциация на застраховани и потърпевши при произшествия “ Иван Николов съобщи, че са внесли в общината планово предложение за предварителна защита и повишение на културата на пешеходците, като задачата е да се промени настройката на хората. От сдружението оферират да бъдат отстранени част от пешеходни пътеки, които са в рискови зони – да вземем за пример, на бул. „ Сливница “ в региона на ресторат „ Рощок “.  Тази позиция бе подкрепена и от представителя на КАТ.  

Юлиан Аранудов от неправителствената организация „ Карай мъдро, желая живот “ уточни, че би трябвало да се акцентира на предварителната защита с редица начинания в час на класа в учебните заведения.  От организацията регистрираха няколко такива сполучливи акции, осъществени в VII СОУ „ Найден Геров “ и в националното учебно заведение по изкуствата „ Добри Христов “.

Обсъдени бяха и част от ограниченията за смяна на градската инфраструктура. Т. нар. „ интелигентни “ пешеходни пътеки, да вземем за пример, ще бъдат сложени на 25 основни кръстовища в града, като част европейски план, припомниха от ТАСРУД. Предвижда се в пътната настилка да бъде вградена система от сензори, посредством която зебрите ще светят автоматизирано при появяването на минувачи. Разгледани бяха и няколко писмени оферти от жители, живеещи в Галата, в регионите на Военноморската болница, МБАЛ „ Св. Марина “, околност „ Пчелина “ за слагане на пешеходни пътеки, тротоари, създаване на светофарни уредби.  

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР