Разделението на властите може да се случи между изпълнителната власт

...
Разделението на властите може да се случи между изпълнителната власт
Коментари Харесай

Петков: Това правителство, което предлагаме, е направено за да свърши работа

Разделението на управляващите може да се случи сред изпълнителната власт и парламент. Готови сме да отстъпим някои от значимите комисии в Народното събрание и те да ни управляват от заран до вечер “, сподели съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков пред bTV.

„ Би трябвало да си разделим комисиите по величина на партиите и в случай че се одобри държавно управление на малцинството, ще бъдем подготвени да преотстъпим някои комисии с концепцията, че сме безусловно отворени на цялостен надзор “, добави той.

По думите му блестящо политическо оцветяване на кабинета би понижило възможностите му.

„ Това държавно управление е направено, с цел да свърши работа, а не с цел да бъде политически значимо и оцветено. Аз, Христо Иванов, ген. Атанасов, Владислав Панев взехме решение, че няма да сме част от кабинета, с цел да покажем, че оценяваме какъв брой е комплицирана политическата обстановка. Дадохме цялостна независимост на акад. Денков да избере екип, който ще свърши работа по програмата, която към този момент сме задали “, разяснява Кирил Петков.

По думите му работата в Народното събрание ще бъде толкоз значима, колкото в изпълнителната власт.

„ Имаше избор на Божидар Божанов, че той е по-ефективен от Народното събрание за поддръжката на този кабинет. И неговият заместител ще даде цялостната съгласуваност сред изпълнителната власт и парламентарната група, с цел да се осъществят тези политики “, сподели Петков.

По думите му всяка партия в обединението ПП-ДБ е дала мандат на акад. Денков самичък да дефинира екипа.

Разбирам и изобщо не бих се разсърдил, в случай че първият мандатоносител каже „ Не ви харесваме кабинета, ето нашият. Търсим си поддръжка с Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ, „ Възраждане “. ГЕРБ може да си поеме своята отговорност. Ние сложихме всички карти на масата “, сподели още съпредседателят на ПП-ДБ.

Кирил Петков сподели, че първата работа на кабинета ще бъде да внесе нов бюджет и точно по тази причина за финансов министър е препоръчан Асен Василев.

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР