Разделение в основната израелска опозиционна партия, след като нейният лидер

...
Разделение в основната израелска опозиционна партия, след като нейният лидер
Коментари Харесай

Ганц сигнализира за сделка с Нетаняху след избирането му за председател на Кнесета

Разделение в главната израелска опозиционна партия, откакто нейният водач Бени Ганц е определен за ръководител на Народното събрание с поддръжката на съперниците си, в това число и на премиера Бенямин Нетаняху, оповестява сътрудник на " Гардиън " в Йерусалим.
 Ганц не желае коалиция с Нетаняху, мисли различен сюжет за държавно управление на Израел
Ганц не желае коалиция с Нетаняху, мисли различен сюжет за държавно управление на Израел

Пореден поврат в договарянията за кабинет

Според вестника развиването е замайващ поврат след едногодишна политическа рецесия. С решението си Ганц подсказва, че евентуално е подготвен за подписване на съглашение за шерване на властта с премиера Нетаняху и образуване на държавно управление. Пандемията с ковид и над 2600 случая на болни в Израел са евентуалната причина двамата водачи да потърсят консенсус.

Има необикновени времена и те изискват необикновени решения. Заради това имам намерение да проуча опцията за образуване на национално изключително държавно управление, разгласи Ганц пред Кнесета.
 Ганц и Нетаняху се договориха за държавно управление
Ганц и Нетаняху се договориха за държавно управление

Нетаняху сподели, че към момента не е подписано съглашение

Макар че нито една от двете страни не е удостоверила да е подписано съглашение, измежду сюжетите е Ганц и Нетаняху да ръководят страната на ротационен принцип.

Какъвто и да е резултатът, Ганц пое риск с номинирането си за ръководител на Народното събрание. Преди гласуването проектите на Ганц бяха да се избере ръководител на Народното събрание от партията му " Синьо и бяло " и да упорства за пробутване на законодателство за отстраняването на Нетаняху от власт. Този проект в този момент наподобява обаче, че е зарязан от опозиционния водач в интерес на изцяло противоположното - той може да отбрани Нетаняху от сходно законодателство на цената на обединено държавно управление.

" Синьо и бяло " обаче е на ръба на раздробяване, откакто фракции отхвърлиха да го поддържат. Две партии, Yesh Atid и Telem, които държат повече от половината места на " Синьо и бяло ", оповестиха, че напущат.
 Ганц с мандат за сформиране на държавно управление
Ганц с мандат за сформиране на държавно управление

Има 28 дни да направи това

Само преди няколко дни Юли Еделщайн подаде оставка като ръководител на Кнесета след гневна рецензия поради отвод да възобнови работата на Народното събрание.

Израелският президент Реувен Ривлин приканва Нетаняху и Ганц да образуват държавно управление.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР