Разделени на по-малко от една ръка разстояние, хората в карантинното

...
Разделени на по-малко от една ръка разстояние, хората в карантинното
Коментари Харесай

Лагерни легла и хляб за карантинираните в Шанхай

Разделени на по-малко от една ръка разстояние, хората в карантинното оборудване в китайския град Шанхай, са дали позитивна проба за COVID-19. Те лежат в редици от сиви лагерни кревати, куфари и други движимости, разпръснати до тях.

Видео, предоставено на Ройтерс в четвъртък от жител на оборудването, демонстрира повече от 100 души, натъпкани на етаж, наподобяващ на част от офис постройка, едно от десетките места, които градът е трансформирал в карантинни центрове в борбата си да спре разпространяването на разновидността " Омикрон ".

„ Този ​​център е толкоз препълнен, всички са на по-малко от метър един от различен “, сподели дамата на възраст над 60 години, която снима видеото и го даде на Ройтерс.

Тя означи, че в заведението има минимум 200 души, в това число дребни деца, които споделят четири тоалетни. Няма душове и получават единствено елементарен самун за закуска, сподели тя.

Съгласно китайската политика за нулев COVID-19, всеки, който е дал позитивна проба, би трябвало да се сложи под карантина на избрани места.

Президентът, Си Дзинпин настоя, че Китай се придържа към политиката, известна като „ динамично изчистване на Коронавирус “, до момента в който световната пандемия остава толкоз сериозна и даде обещание на тези трайни блокирания, че постоянството ще победи в последна сметка.

За Шанхай политиката значи преобразяване на учебни заведения, неотдавна приключени жилищни блокове и изложбени зали в карантинни центрове, най-големият от които може да побере 50 000 души.

Властите оповестиха предходната седмица, че са основали повече от 60 уреди.

Условията обаче се разграничават доста и някои са провокирали рецензии от обществеността.

Властите не предоставиха детайлности за броя на хората под карантина, само че градът е записал повече от 280 000 Коронавирус инфекции от март.

Докато държавните медии демонстрират лечебни заведения единствено с по двама или трима пациенти на стая, хората, изпратени в изложбените центрове на Шанхай, живеят един до друг с хиляди други, без стени или душове и с денонощни светлини на тавана.

За да излязат от карантината, хората би трябвало да създадат два поредни негативни PCR теста.

Жената, предоставила видеозаписа, сподели, че е била преместена там от хотел с по-добри условия, където е отседнала към 20 дни.

„ Тук има хора, които са положителни, които кашлят и имат тресчица – по какъв начин можеш да оставиш всички дружно? “, попита тя.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР