Раздаването на вторият транш с хранителните пакети за социално слаби

...
Раздаването на вторият транш с хранителните пакети за социално слаби
Коментари Харесай

​Раздаването на хранителни пакети за социално слаби се бави

Раздаването на вторият транш с питателните пакети за обществено слаби се бави, оповестиха от БЧК. Според тях над 300 000 души е трябвало да получат последните 7 продукта от първа нужда до края на предходната година. От Агенцията за обществено подкрепяне, обясниха, че процесът се бави поради обжалване на търговете за доставка на продуктите.

Пловдив

В Пловдив към 6 хиляди души чакат пакети с храни от първа нужда. Сред тях е и Бисерка Радомирова. Тя се грижи за болния си наследник. Телкът му изминал при започване на годината.
Бисерка Радимирова: " Оттук насетне не знаем какъв брой време няма той да получава никакви пари. А аз съм с 200 лв.. Можете да си визиите тоци и така нататък А от храни имаме ужасно доста потребност. "
Бисерка и синът и получават топъл обяд и се надяват раздаването на питателните пакети да стартира по-скоро. 4 от седемте продукта са доставени в склада на БЧК, през предходната година.

Надежда Тодоровска - зам.-генерален шеф на БЧК: " Няма по какъв начин непрекъснато да се прави разпределяне, тъй като това в допълнение оскъпява програмата. Издръжката на този процeс коства доста пари и за това е значимо да се раздадат нещата по едно и също време ".
От Агенцията за обществено подкрепяне обясниха,че през предходната година са раздадени първите 10 продукта, включени в пакета. Според тях доставката на останалите седем не била забавена.

Калина Костадинова - специалист в АСП: " Временното отсрочване на доставките на питателните артикули под формата на пакети е в резулат на обжалванията по публичните поръчки ".
Очаква се раздаването на продуктите да стартира през март. Хората ще получат сред 14 и 16 кг с леща, доматено пюре, лютеница, мед елементарни бисквити, рибни консерви и грах. До края на годината се чака разпределяне и на други артикули. Процедурите за оповестяване на публичните поръчки към този момент са в ход, обясниха от Агенцията за обществено подкрепяне.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР