Раздаване на агитационни материали в изборното помещение, присъствие на представител

...
Раздаване на агитационни материали в изборното помещение, присъствие на представител
Коментари Харесай

Десетки сигнали за нарушения в първите часове на вота

Раздаване на пропагандни материали в изборното помещение, наличие на представител на общинската администрация, противоречие на Изборния кодекс с методическите инструкции – това са единствено част от установените нарушавания от страна на наблюдаващи на Института за обществена интеграция до 10.30 ч. в изборния ден.

Представител на общинска администрация участва в изборното помещение на СИК в Дома за възрастни хора в кв. Дървеница в София. Това алармира наблюдаващ, който следи изборния развой там. Представителят на общината е бил без отличителни знаци и без изясненост каква е функционалността му в изборния ден. След подаване на сигнал от страна на представителя на Института, той се е отдръпнал.

Редица нарушавания са установени и в секции в Стара Загора – липса на осветяване, авансово маркиран пример на бюлетина и подписан авансово гласоподавател в листата за гласоподаване. Това са единствено част от нарушаванията, които са открили наблюдаващите там.

В Смолян е зародил проблем, за който е известена Централната изборна комисия и се чака изговаряне. Забелязано е разминаване сред текста в Изборния кодекс, касаещ пълномощията на покровителите и текста в Методическите инструкции.

Институт за обществена интеграция продължава да следи изборния развой със своите наблюдаващи, основани във всички регионални центрове на страната.

Българска социалистическа партия алармират за нарушавания в страната

За нарушавания в първите часове на изборния ден алармират представители на " Българска социалистическа партия за България " в цялата страна. Още в 09.00 ч., секретарят и зам.-председателят на СИК №83 в Русе са поискали членовете на секцията да подпишат черновата на протокола авансово, като само ръководителят на секцията, който е от квотата на левицата, е отказал, защото това е нарушаване на Изборния кодекс.

Сигнал от разнообразни партии, че кметският наместник на с. Церовец, общ. Иваново, обл. Русе, насочва жителите на селото да гласоподават за Политическа партия ГЕРБ е получен от членове на СИК №18 в селото.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР