Раздадените от правителството 650 лв. като награда за полицейските служители

...
Раздадените от правителството 650 лв. като награда за полицейските служители
Коментари Харесай

Напрежение в МВР заради коронавирус бонусите от 650 лв.

Раздадените от държавното управление 650 лева като премия за полицейските чиновници на първа линия са напът да подпалят обществено напрежение в Министерство на вътрешните работи. Най-големият профсъюз в силовото министерство – СФСМВР – разгласи, че не желае да бъде асоцииран с следствията от раздаването на сумите.

Нищо общо

В отворено писмо от организацията разкритикуваха метода, по който управлението е определило кои тъкмо чиновници да получат в допълнение пари. Действано е без да се потърси мнението на синдикатите, което пък е довело до неоценяване труда на голям брой служби, декларират от СФСМВР. Награди получиха 15 хиляди души, най-вече редови служители на реда и жандармеристи, т.е заети с в допълнение наблюдаване, инспекции по КПП-тата, надзор на поставените под карантина и така нататък

" Именно заради тази причина, без да подлагаме на подозрение безспорната заслуга на служителите на реда и жандармеристите, поели най-голямата тежест на зародилите форсмажорни условия от сполетялото ни злополучие, и приемането от тях на най-високата допустима сума, оставаме в мощно неразбиране от неналичието на разработване на общи критерии за това със синдикалните организации в Министерство на вътрешните работи и в частност с най-голямата от тях – СФСМВР.

Право, само че и директна отговорност, на управлението на Министерство на вътрешните работи е да вземе такова решение.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР