Разчитаме през август да имаме повече почиващи. Още от първия

...
Разчитаме през август да имаме повече почиващи. Още от първия
Коментари Харесай

Министърът на туризма анонсира идея за 9% ДДС за туроператорите и случайните превози

Разчитаме през август да имаме повече почиващи. Още от първия ден заявих какви са моите цели - ще работя в поддръжка на бизнеса, в разговор и търсене на съответни решения. Една от новите ограничения - в Народно събрание ще бъде импортирано предложение за 9% Данък добавена стойност за туроператорите и инцидентните транспорти. Това съобщи в ефира на Българска национална телевизия министърът на туризма Марияна Николова.

Предвидени са 55 млн. лева в помощ за чартърните полети за туризъм. Ще има грантове за туристическия отрасъл, като сега 38 000 души се възползват от ваучерната система в поддръжка на туризма. Освен това се разисква опцията мярката да бъде разширена с държавния бюджет за идната година.

Министър Николова разгласи, че ще беседва с посланици на редица страни. " Трябва да приказваме за България като дестинация за целогодишен туризъм ", прикани Николова. 

Д-р Полина Карастоянова от Националния ръб по туризъм от своя страна дефинира двата най-силно засигнати бранша от COVID-19 - туристическата промишленост и авиацията. Тя изясни, че и двете промишлености имат мултиплициращ резултат за националната стопанска система. Свързаните със бранш туризъм браншове са били наранени в огромна или в цялостна степен.

" Важно е държавното управление като ръководещи да дадат знак за една мярка, която конкурентни дестинации ползват, а точно - при положение на COVID-19, разноските за карантината на туристите, които са се оказали в тази сложна обстановка, ще бъдат поети от страната. Гърция е един от най-хубавите образци в това отношение ", разяснява в ефира на Българска национална телевизия доктор Полина Карастоянова. 

По думите й, решенията, обявени през вчерашния ден, дават отговор на четирите казуса от първа неотложност. И подчерта, че Националният ръб по туризъм прави оценка ролята и приноса на Валери Симеонов в постигането на тези решения.

" Всичко, което е направено преди COVID-19 към този момент не е настоящо. България има потребност от доста пресен тип сила, наличие, умна поръчка за това, което предлагаме ", сподели Карастоянова. Тя съобщи, че ще поддържат всяка стъпка на новия министър във връзка с дълготрайното развиване. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР