Разчитаме на Вашата отговорност, за да гарантираме на хората, че

...
Разчитаме на Вашата отговорност, за да гарантираме на хората, че
Коментари Харесай

МЗХ организира среща между зърнопроизводителите и търговците на торове

Разчитаме на Вашата отговорност, с цел да подсигуряваме на хората, че цената на хляба ще е търпима. Ние работим за да подсигуряваме продоволствената сигурност на страната. Това съобщи министърът на земеделието доктор Иван Иванов на работна среща с Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ).

Зърнопроизводителите сложили редица настоящи тематики за бранша. Основните им терзания сега били свързани с торовете и горивата , които са от значително значение за реколтата и прибирането й, оповестиха от Министерството на земеделието.
 Българска социалистическа партия сложи още претенции на кабинета, плюс 0% Данък добавена стойност на хляба
Българска социалистическа партия сложи още претенции на кабинета, плюс 0% Данък добавена стойност на хляба

Те са безапелационни, че поддържат ограниченията на кабинета Кирил Петков

" Ще предизвикваме среща сред членове на НАЗ и производители и търговци на торове . Така ще може взаимно да търсим работещо решение на компликациите ", осведоми Иванов. По думите му ще се търси опция и за механизъм, с който да бъде подсигурен достъпът им до горива .

Организацията желае също данъчна почивка. Земеделския министър ги поддържа и ще сложи въпроса пред Министерството на финансите. " Поели сме задачата да бъдем проводник на вашите стремежи, приказваме на един и същи език и постоянно сме отворени на разговор с Вас ", разяснява той.
 Зърнопроизводители са изпратили подаяние за град Буча за 20 000 лв.
Зърнопроизводители са изпратили подаяние за град Буча за 20 000 лв.

Те към този момент са доставени с микробуси

На срещата е разискван и Стратегическият проект и подпомагането на бранша в новия програмен интервал. Иванов осведоми, че до края на месеца се чакат бележките на Европейската комисия по проекта, след което те ще бъдат разисквани на Тематична работна група. " Какви тъкмо ще са опциите за поддръжка ще е ясно откакто комисията даде своето мнение ", посочи той.
 Нинова успокои земеделците, че има торове за тази година
Нинова успокои земеделците, че има торове за тази година

Те се тормозят поради прекратени или затруднени доставки

От НАЗ са сложили и въпроси за напояването и цената на водата. По думите на Иванов се чака през есента да стартира рехабилитация на канали на " Напоителни системи ". Според него цялостното възобновяване би трябвало да завърши до края на 2025 година, а всяко едно ремонтирано оборудване ще води до намаление на стойностите на водата.

" До края на юни би трябвало да бъде показан за публично разискване Закона за браншовите организации ", показал земеделският министър. Той прецизирал, че законът се основава от работна група, включваща представители на министерството и външни специалисти, като сега документът е съвсем подготвен. " Искаме браншовите организации да бъдат изпълнени със смисъл, да се знае кой каква представителност има ", отбелязал Иванов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР