Разчитаме на учителите да възпитават децата ни и да не

...
Разчитаме на учителите да възпитават децата ни и да не
Коментари Харесай

Красимир Вълчев: Разчитаме на учителите да възпитават децата ни

Разчитаме на учителите да възпитават децата ни и да не позволяват отпадането им от системата на образованието. Това сподели министърът на образованието Красимир Вълчев по време на по време на 22-рия Национален конкурс на синдиката на българските учители „ Учител на годината 2019 “ .
 
„ Най-много разтичаме на учителите за всички провокации, пред които сме изправени. Това, което се случва в класната стая през днешния ден, ще е обществото на следващия ден “, уточни той.
 

По думите му в случай че преди век, век и половина сме разчитали учителите да научат децата ни да считат и пишат, то през днешния ден имаме доста по-големи условия към тях . „ Разчитаме на учителите да се оправим с предизвикването на децата, които напущат прибързано просветителната система “, посочи Вълчев.
 
По думите му, с цел да бъде сполучлива задачата на образованието, би трябвало да има обединяване. " Ние най-вече разчитаме на учителите, по тази причина би трябвало да влагаме в тях. Ако имаме положителни учители, ще имаме положителни експерти във всички сфери. (...) Всички изследвания демонстрират, че вложенията в образованието са най-високо възвръщаеми. Вярваме в тези резултати, както предходните генерации са вярвали. Те не са били толкоз грамотни, само че са приемали образованието за полезност ", сподели той.
 БГНЕС-->
" От учителя зависи какво ще бъде обществото ни. Ако има поддръжка от институциите, той ще направи чудеса ", сподели Янка Такева, ръководител на Синдиката на българските учители (СБУ) , по време на 22-рия Национален конкурс на синдиката на българските учители „ Учител на годината 2019 “.
 
" Ние знаем, че от учителя зависи какво ще бъде обществото. Ако българският преподавател има поддръжката на институциите в България, той ще направи чудеса. Днес тук в тази зала са 102-ма най-мотивирани учители в страната ", добави тя.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР