Разчетите са до средата на ноември да имаме готовност с

...
Разчетите са до средата на ноември да имаме готовност с
Коментари Харесай

Очакваме до ноември разчетите за цената на ремонта на МиГ-овете

Разчетите са доникъде на ноември да имаме подготвеност с предварителни цени, въз основата на които да беседваме с РСК МиГ за ремонта на МиГ 29. Това обясни в Народното събрание вицепремиерът и боен министър Красимир Каракачанов. Той държи всички 15 самолета, с които разполагаме, да бъдат ремонтирани по опция в " Аивионамс ".
 
" Мисля, че доникъде на ноември, в случай че се движим с тези темпове, ще имаме офертата какъв брой би ни коствало това, и след това да се пристъпи към подписване на контракти ", уточни министърът.
 
" Имаме подписан меморандум, те ни изпратиха писмо, с което са определили работната група, която би трябвало да пристигна. В рамките на 30 работни дни тя би трябвало да обследва положението на самолетите, на моторите, след което да се изготви оферта ", очерта процедурите той.

Доклад: За първи път българската войска е в положение единствено отчасти да извършва отговорностите си
 
Другото, което, по думите му, би трябвало да се направи и икономическото министерство към този момент е подхванало ограничения, е обособена работна група да отиде в завода в Пловдив, с цел да види дали има нужната софтуерна и кадрова опция за ремонтите, да се лицензират някои действия, да се актуализира техническата документи.
 
Вчера се е провело постоянното съвещание на междуведомствения съвет сред България и Русия, на което Каракачанов е удостоверил пред представителите на РСК, че най-разумно е да няма медиатори, а директно договаряне сред МО и съветската страна за възобновяване на миговете.
 
Във връзка с отчета на краткотрайната комисия за изтребителите вицепремиерът повтори, че единият вид е диалозите да стартират още веднъж с трите компании, подали първоначално предложения.
 
Каракачанов: Модернизацията на българската войска е 3,5 милиарда лв.

" Ако Народното събрание не наложи нови ограничавания, може да се разшири периметърът на диалозите ", счита Каракачанов. Другата алтернатива е напълно нова процедура, която да бъде отворена т.е. да бъдат позволени предложения на страни, отвън Европейски Съюз и НАТО. Т.е. бихме могли да закупим самолети, създадени в страни от НАТО и Европейски Съюз, само че сега да са благосъстоятелност на трета страна, изясни министърът.
 
" Нека Народното събрание въпреки всичко публично да гласоподава, може в пленарната зала да има други решения, само че ясно е, че ще се върви към нови договаряния ", акцентира Красимир Каракачанов.
 
МО ще отиграе вярно топката, за мен е значимо процедурата да е транспарантна, тъй като става въпрос за доста пари - 1,5 млрд лева за 8 самолета и незабавно по-късно още толкоз за други 8, изясни той. По думите му, обаче е наложително самолетите да са нови.

Президентът: За България е доста значимо да има мощни военноморски сили 
 БГНЕС, списък

Все още не било ясно дали ще бъдат планувани пари за нови изтребители в Бюджет 2018. Намерението на държавното управление е трите плана за рационализация на армията да вървят редом, акцентира Каракачанов.
 
Проектът за бронираната машина занапред стартирал, тъй като за него нямало пари в предишния бюджет. Възнагражденията на военните следващата година също би трябвало да бъдат увеличени, веселя се, че министър председателят демонстрира схващане - не би трябвало да се подценява бранш " Сигурност ", чиновниците на Министерство на вътрешните работи, съобщи още вицепремиерът. По тематиката Ще има ли нарастване на заплатите на военнослужещите?

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР