Разчетена е информацията от само един от трите мобилни телефона,

...
Разчетена е информацията от само един от трите мобилни телефона,
Коментари Харесай

Разследващите викат Пламен Узунов да си отключи телефоните

Разчетена е информацията от единствено един от трите мобилни телефона, които президентският секретар Пламен Узунов е предал на проверяващите по делото за търговия с въздействие, оповестиха от пресцентъра на прокуратурата.

До момента на медиите бяха изпратени огромен брой скрийншоти от чатове с присъединяване на Узунов, само че всичките са от устройства на обвинения предприемач Пламен Бобоков.
Прокуратурата: Бобоков препращал на Узунов известия на борещ се за опрощение наказан Петър Ненов изтърпява у нас 6-годишна присъда за данъчни закононарушения в Румъния
От единия телефон на Узунов са извадени указател с позвънявания, лист с контакти, електронни писма от пощенска кутия, къси текстови известия, изображения, видео и аудио файлове, документи и други потребителски данни, като също така са възстановявани и изтрити записи.

При проучването на втория телефон е открито, че заключващият код не съответствува с предоставения подобен от страна на Узунов. Същото е ситуацията и с третото устройство, което също така в началото не се включвало. Вещото лице по делото отремонтирало телефона, като преди този момент открило, че е бил отварян и са правени опити за промяна на части.
Пламен Бобоков: Не съм аз задачата, задачата е президентът Радев Всичко, което виждам в последните няколко дни, е една груба операция, съобщи предприемачът пред публицисти в спецсъда
Устройството е било донесено на по-късен стадий от водача на президентския секретар, като съгласно държавното обвиняване то е било в автомобил от кортежа на президента.

В резултат Узунов е свикан да се яви пред следовател „ за да показа верните отключващи кодове “. Заради събитията към единия телефон в спецпрокуратурата ще се яви и шефът на НСО.

От службата потвърдиха за bTV, че бриг.ген. Красимир Станчев е извикан като очевидец да даде показания без да прецизират по кое време и защо. От службата разясниха, че е право и преценка на прокуратурата в случай че реши да дава гласност на свидетелски разпити.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР