Разбрахме се за внос на до 10 милиона тона тютюневи

...
Разбрахме се за внос на до 10 милиона тона тютюневи
Коментари Харесай

Ли Къцян: Разбрахме се за внос на тютюн от България за Китай

Разбрахме се за импорт на до 10 милиона тона тютюневи листа на пазара в Китай. Това сподели ръководителят на Държавния съвет на Китай Ли Къцян на конференция след Седмата среща на ръководителите на държавните управления на страните от Централна и Източна Европа и Китай – „ 16+1 “, съобщи „ Фокус “.
" Китай ще отвори по-широко своя пазар за импорт на селскостопанска продукция от страните от Централна и Източна Европа “, съобщи Ли Къцян. „ Неведнъж министър-председателят Борисов изрази желанието си за взаимоотношения с Китай – да вземем за пример за вноса артикули от тютюневи произведения, тъй като от това зависи поминъка на доста хора от тази страна. Според мен не е задоволително да има единствено взаимно съгласие, само че и взаимно да се разбираме, когато някой помоли за нещо “, означи китайският министър председател.
„ Можем да предприемем нов вид обработка на тези тютюневи листа и това няма да наруши настоящия баланс на пазара в Китай. Ще се радваме да можем да отговорим на потребностите, споделени от нашия добър другар. Освен това да преглеждаме това като развиване на нашия пазар “, сподели Ли Къцян. „ Надявам се да няма неразбирателство във връзка с това взаимно съгласие и поддръжка. Китай е огромна страна.
Тя се намира в развой на развиване и прави всичко допустимо да подкрепя и други страни, които също се стремят към развиване. На първо място нашата цел е да реализираме взаимна полза “, добави той. „ Срещата в София ни води още по-напред във връзка с съдействието ни. Китай ще се радва да види по съответните периоди присъединението и на другите страни от Централна и Източна Европа, които още не са в Европейски Съюз “, означи още китайският министър председател.
Във връзка с вноса на тютюн към Китай българският министър-председател Бойко Борисов разяснява: „ Знаете какъв брой проблеми имаме в изкупуването и дотирането на производството на тютюн и точно по тази причина неведнъж сме говорили даже, в случай че би трябвало те да дадат свои сортове, които нашите региони да отглеждат и да създадем по този начин, че да има пазар на тяхната продукция. Работили сме в тази посока, с цел да се опитаме да намерим пазар за българските производители на листа тютюн. Затова споделя министър председателят Къцян, че това е политическо решение, с цел да се подкрепи това произвеждане “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР