Разбрахме се с него и няма да правим повече щуротии,

...
Разбрахме се с него и няма да правим повече щуротии,
Коментари Харесай

Побойниците от Калояново се помириха в съда, но остават в ареста

„ Разбрахме се с него и няма да вършим повече дивотии ”, сподели пред съда 33-годишният Васил Гогов. „ Повече няма да се бием и да се караме родовете ”, добави 47-годишния Аспарух Донков.
Прочетете още
Двамата участници в всеобщия пердах в Калояново преди дни, през днешния ден се явиха пред съда с общи белезници и се помириха в правосъдната зала. Обещаха да са кротки и повече да не се карат и да не се бият. Това обаче не им оказа помощ и магистратите ги оставиха зад решетките.

„ Най-тежката мярка за неотклонение се явява единствената съответна към сегашния миг и от Районна прокуратура-Пловдив желаеме обвинените да останат за непрекъснато в ареста ”, сподели прокурор Георги Коджаниколов.

Защитниците на побойниците – юрист Будаков и Константинов за Донков, и юрист Бахов за Гогов, желаеха по-лека мярка, друга от „ задържане под стража ”.

Обвиненията против тях са, че са направили непристойни дейности, жестоко нарушаващи публичния ред. Припомняме, че след счепкване на опашка за обществени помощи в Калояново породи скандал, който прерасна в всеобщ пердах с тухли, колове, железа и камъни. Мелето продължи даже и след намесата на полицията.

По делото са разпитани всички участници в мелето, в това число и полицейските чиновници и очевидци, участвали на място. Двамата побойници са с обременено правосъдно минало. Аспарух Донков има две присъди и е лежал в пандиза. Васил Гогов е осъждан пет пъти, в това число за тежки умишлени закононарушения, осъществени по време на изпитателен период.

Предвид съпричастността на двамата към закононарушението и богатото им престъпното досие, съдът реши че са на разположение предпоставки за осъществяване да друго закононарушение, както и възможност за укриване, при по-лека мярка и ги остави в ареста.

Защитниците и на двамата обявиха че ще апелират решението в законовия 3-дневен период.

Датата на съвещанието пред Окръжен съд-Пловдив е 22 юни.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР