„Разбрахме се, че украинската делегация ще се срещне с руската

...
„Разбрахме се, че украинската делегация ще се срещне с руската
Коментари Харесай

Зеленски е приел преговори на украино-беларуската граница

„ Разбрахме се, че украинската делегация ще се срещне с съветската без предварителни условия на украино-беларуската граница, покрай река Припят”, заяви украинският президент Володимир Зеленски.

След телефонния диалог с президента на Беларус Александън Лукашенко украинският президент Владимир Зеленски е приел договаряния с Кремъл да се проведат в Гомелска област. Това заяви РИА Новоски, цитирайки вицепрезидента на Беларус. Руските представители били подготвени на договаряния когато и да е, твърди организацията, тъй като " всеки час за нас е избавен живот ", споделили от Минск.

Прессекретарят на съветския президент Владимир Путин - Дмитрий Песков, напомнил, че развръзката идва след телефонен диалог по-рано през днешния ден сред Зеленски и Лукашенско. " След него президентът Лукашенко се обърна към съветската страна - президента Путин с молба да не изтегля съветската делегация ".

По-рано обаче Киев разгласи, че не приема договаряния на територията на Беларус, откъдето летят ракетите по Украйна, и предложи те да са в Баку, Будапеща, Варшава или Истанбул. Получени са сигнали за изразена подготвеност да се дойде на договаряния в Гомелска област, съветската страна е подготвена и чака украинците, твърди Песков. Гомел бил определен от украинската страна.

Срещата би трябвало да се състои на белоруско-украинската граница, пишат медиите в Минск.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР