Разбрахме кой смачка проверката за Пирин и как се случват

...
Разбрахме кой смачка проверката за Пирин и как се случват
Коментари Харесай

Борислав Сандов: Разбрахме как братът на Пепи Еврото смачка проверката за Пирин

Разбрахме кой смачка инспекцията за Пирин и по какъв начин се случват тези неща в България. Това сподели съпредседателят на Демократична България Борислав Сандов във видео, публикувано във Фейсбук.
Припомняме, че инспекцията бе формирана по сигнал на тогавашните " Зелени " (настоящо " Зелено придвижване " ) през 2018 година. Тогава те внесоха сигнал за закононарушения, осъществени в Национален парк Пирин във връзка с концесионния контракт. Целта беше концесионерът да се върне в концесионната повърхност от 99,5 хектара, в случай, че е открито, че той към този момент употребява 165 хектара от Национален парк Пирин. В края на 2018 година тогавашният основен прокурор Сотир Цацаров , че по проблема с концесията ще бъде направена огромна инспекция, която разпореди на брата на Петьо Еврото от следствието " " - Емил Петров . По-късно стана ясно, че инспекцията е била прекъсната, само че без да бъде известен жалбоподателят Борислав Сандов и без да бъдат разгласени резултатите от нея.
За да разбере какво се е случило с инспекцията Николай Неделчев от самодейността " Спаси Пирин " се е насочил към Агенция за държавна финансова ревизия (АДФИ), която е подготвяла отчет по тематиката и стига до причините, с която е спряна преписката.
" В постановлението, с което той (прокурор Емил Петров, бел. ред.) стопира инспекцията се споделя, че " регламентираната стопанска активност на общата концесионна повърхност, конкретизирана и разположена за употреба и уголемение на съществуващите ски писти и уреди (...) е в размер на 99,55 хектара. Разположението на концесионните обекти в реалност е лимитирано на територия с обща повърхност 99,6 хектара ", описа Неделчев. 
Той прикани някой от двамата, Петров или Цацаров, да си признае, че лъже. " Пълна шизофрения. Големият проблем е, че не можем да апелираме това решение ", безапелационен беше той, няпомняйки, че гръмките обещания на Сотир Цацаров са останали без резултат.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР