Разбрах от медиите за решението на Комисията за противодействие на

...
Разбрах от медиите за решението на Комисията за противодействие на
Коментари Харесай

Трайчо Трайков: Решението на КПКОНПИ разбрах от медиите


Разбрах от медиите за решението на Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество да ми запорира имуществото. Щом е обявено на дефинира медии, значи е правилно. Странно е, тъй като Комисията разполага с доказателства за произхода на парите ми. Те ми сложиха периоди за декларация, а аз подадох съответната информация.

Това разяснява някогашният министър на стопанската система Трайчо Трайков в утринния блок на bTV по отношение на решението на КПКОНПИ.

,,Не знам по каква методология са направени тези заключения. Просто няма ясна методология. Трябва да споделя, че предходник на тази Комисия беше Комисията за спор на ползи, която беше на Филип Златанов – знаете го, оня с тефтерчето. Според мен мотивът е изфабрикуваното дело за продажбата на мажоритарните дялове на ЕВН, тъй като не съм я спрял'', показа още Трайков.

,,Част от цената на всеки литър бензин или дизел зависи от цената на интернационалните пазари. В България постоянно акцизите и налозите са в най-малки пропорции. Така че страната няма накъде да понижава акцизите, няма и право'', разяснява някогашния министър високата цена на горивата и добави, че Комисия за защита на конкуренцията би могъл да глоби случаите на непазарно държание и по този метод да обезпечи бистрота на пазара.

По думите му държавното управление също може да се намеси в цената с горивата. Единият вид е подемането на законодателна самодейност и да либерализира режима с данъчните хранилища. Друга алтернатива е държавното управление да се включи като пазарен състезател.

,,Не би било проблем държавното управление да остане. Малката коалиция остана идеологически чиста, може би Каракачанов е кривнал по някоя Кремълска линия, щом Марешки и Сидеров му желаят оставката'', приключи Трайчо Трайков.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР