Разбитият при операцията на ДАНС контрабанден канал, заради който беше

...
Разбитият при операцията на ДАНС контрабанден канал, заради който беше
Коментари Харесай

Иван Гешев на разпит днес : Разбитият контрабанден канал е бил пазен в последните години

" Разбитият при интервенцията на ДАНС контрабанден канал, поради който беше арестувана шефа на Агенция " Митници " Петя Банкова, е бил защитаван в последните години. " Това съобщи някогашният основен прокурор Иван Гешев, който през днешния ден той се яви на разпит в Национална следствена служба.

Гешев добави, че задачата е била промяна на основния секретар на Министерство на вътрешните работи и преодоляване на канала.

По мотив изтеклите информации за възможни връзки на някогашния основен секретар Живко Коцев с участници в канала Иван Гешев съобщи:

" Това дали има контрабанден канал или няма контрабанден канал не е най-важното. Цялостната картинка е завземане на правосъдната система, поради което се случи промяна на " Митниците ", с цел да може да се финансират изборите и промяна на основния секретар, с цел да може да се манипулират изборите, които предстоят ".

" Иначе дали това, че той е имал връзки с тези контрабандисти, беше ясно още преди 2-2,5 години. Ясно е, че този канал се пазеше. Сега единствено ще се смени шефът на този канал. Това е мотивът да се направи, само че действителната причина е Агенция " Митници " и Министерството на вътрешните работи, тъй като Министерство на вътрешните работи прави 30% от резултата, останалите 30% ги прави " Информационно обслужване ", от 30% купеният и платеният избор станаха 90%. Финансирането, което се получава от контрабанда и така нататък, това е цялата работа. Още от началото е било ясно, че Живко Коцев е подобен, какъвто е. Той е позиция на ПП-ДБ, ГЕРБ и Движение за права и свободи са си поставили министъра на вътрешните работи ", разяснява Иван Гешев, представен от БНР. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР