Разбитата престъпна група от „ало измамници“ е действала на територията

...
Разбитата престъпна група от „ало измамници“ е действала на територията
Коментари Харесай

Между 8-10 млн. лева на година са щетите от ало измамници

Разбитата незаконна група от „ ало измамници “ е работила на територията на България и Румъния от началото на 2017 година до разбиването ѝ при интервенцията в Горна Оряховица преди дни. Престъпниците са лъгали хора за 2 млн. лв. , стана ясно на работно заседание на Министерство на вътрешните работи в наличието на основния прокурор и премиера, съобщи кореспондент на БГНЕС.
Престъпната група е работила и е провеждала позвъняванията от Румъния. В схемата са взели участие 25 души, 9 от тях са престъпно проявени и осъждани. На 5 от тях има издадени европейски заповеди за арест. Голяма част от „ ало измамниците “ са били в роднинска връзка, в това число и „ мулетата “, които са пренасяли парите от жертвите до групата.
При акцията на полицията са тествани 17 адреса в България и Румъния, конфискувани са 133 мобилни апарата, най-вече остарели модели, 137 сим карти.
На територията на Румъния групата е настанявана в хотели, къщи за посетители, откъдето са правени стотици хиляди позвънявания на територията на България.
Заместник-главният прокурор Иван Гешев съобщи, че след разбиването на интервенцията не имало нито едно позвъняване на „ ало измамници” от Румъния за България.
Според предоставени данни сред 8-10 млн. лв. на година са вредите от мошениците.
Необходим е систематичен метод в битката против телефонните измами. Същевременно би трябвало да се поставят старания и за предварителна защита, счита основният прокурор Сотир Цацаров.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР