Разбита е престъпна група от 6 души за изготвяне на

...
Разбита е престъпна група от 6 души за изготвяне на
Коментари Харесай

Шестима с обвинения за изготвяне на фалшиви документи и пари

Разбита е незаконна група от 6 души за правене на подправени документи и подправено евро с номинал 100 евро. Това заяви на брифинг представителят на Спецпрокуратурата Сийка Милева, съобщи БГНЕС.
Групата е изготвяла подправени документи, като клиентите са били от Северна Македония, Албания и Косово. Групата от 6 лица – мъж и жена, които живеят на фамилни начала, татко и щерка с повдигнати обвинявания. Единият е с обвиняване задържане под стража, на другия поради здравословно положение - домакински арест, а един е с парична гаранция.
Схемата на групата е работила на две равнища. Част от обвинените са набирали клиенти, а други са се занимавали с техническото правене, изясни Милева.
Изготвяни са подправени персонални карти, интернационалните паспорти, удостоверения за брак и раждане, дипломи за приключено главно, приблизително и висше обучение.
Обискирани са 12 адреса и 7 моторни транспортни средства. Разбити са също две пространства, употребени за офиси. Иззети са голям брой заготовки и празни бланки за визи, преса щемпел на Пътна полиция на всички регионални дирекции.
Стоян Темелакиев, заместник-директор на ГДБОП добави, че групата е можела да създаде всеки документ, който се издава от държавната администрация. Клиенти са били уредници на канали за трафик на мигранти.
От Спецпрокуратурата оповестиха още за вчерашната акция, при която са арестувани 16 души за наркоразпространение. Поискано е задържане под стража. Иззети са над 10 кг наркотични субстанции 240 000 лв.. Задържани са в миг на договорка.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР