Разбита е престъпна група изпращала пистолети, автоматични оръжия, бронежилетки и

...
Разбита е престъпна група изпращала пистолети, автоматични оръжия, бронежилетки и
Коментари Харесай

Заловиха престъпна група изпращала оръжие и хероин в Англия

Разбита е незаконна група изпращала револвери, автоматизирани оръжия, бронежилетки и хероин от София до Англия, съобщи зам.-главният прокурор Иван Гешев по време на брифинг в Съдебната палата. 

По групата от 6 души е работено взаимно с британски антимафиоти. Информацията за групата е добита в Столична дирекция на вътрешните работи, а оттова предадена на ГДБОП и Специализираната прокуратура.

Групата е била арестувана на 17 септември с 53 револвера, измежду тях са били " Зиг Зауер ", " Валтер " и " Марголин ". Всеки бил съпроводен с кутия от по 50 патрона в нея. Имало и автоматизирани оръжия, като и бронежилетки.

Освен късоцевните нарезни и дългоцевните оръжия, групата била хваната и с над 70 кг хероин, сподели шефът на ГДБОП основен комисар Ивайло Спиридонов. Той уточни, че има и огромна сума пари в групата.

Единият от арестуваните - английски жител, бил разгласен за търсене с европейска заповед за арест, само че все пак бил прехванат от службите.

" Да се следи подобен човек е като да се дебне ранено животно ", сподели зам.-главният прокурор.

Шестима са арестуваните - трима в Англия и трима в България, уточни основният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов.

В момента специализараният углавен съд заседава по мярката на арестуваните у нас, уточни административният началник на специализираата прокуратура Димитър Франтишек. Той добави че по едно и също време с брифинга у нас имало и подобен на Острова.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР