Разбита е организирана престъпна група, издавала фалшиви лични документи, заяви

...
Разбита е организирана престъпна група, издавала фалшиви лични документи, заяви
Коментари Харесай

Разбиха организирана престъпна група за фалшиви документи

Разбита е проведена незаконна група, издавала подправени персонални документи, съобщи на брифинг представителят на Специализираната прокуратура Сийка Милева.
"За правенето на паспорт от групата са прибрали 600 лв., за шофьорска брошура 300 лева, а за задгранична 350 евро. Изготвянето на тапия за висше обучение е коствала 600 лева Неистински акт за раждане е коствал 130 лева Клиентите са били от балкански страни и арабски страни. Основните клиенти за подправени документи са били от Северна Македония, Албания и Косово ", сподели още тя.
"На 15 ноември са осъществени претърсвания на адреси. Установен беше автосервиз, самостоятелен като работилница за подправени документи. Един от обвинените беше заловен до момента в който прави неистинен документ на компютър ", допълниха от Спецпрокуратурата.
"Бяха конфискувани подправени документи, голям брой заготовки за правене на неистинен персонални карти. Бяха открити печати, паспорти и същински документи. Претърсванията са осъществени в София, Варна и Кюстендил. Изготвяни са и фалшвии визи – от татко и щерка. Групата е била доста профилирана в правенето на пластиките. Паспортите са били изготвяни от такива, които са били отвън употреба, оповестени за изтекли или изгубени ", разкри Милева.
"Бяха открити 100 неистинен еврови банкноти, както и голям брой персонални данни – растеж, цвят на очи и ЕГН-та. Видимо не са се различавали от същинските документи ", добави представителят на Специализираната прокуратура.
"Привлечени са като обвинени 6 лица. На някои са повдигнати обвинявания. Един от тях е с домакински арест поради влошено здраве, различен е пуснат с парична гаранция. Всички членове на проведената незаконна група са престъпно проявени. Почти всички са известни на ГДБОП, а един от тях е лежал в затвор в Германия за разпространение на подправени документи ", разясниха от Спецпрокуратурата.
"На 13 беше обезвредена и друга незаконна група – такава за проституция. Те са проституирали в Италия, Германия и в България ", приключи Сийка Милева.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР