Разбита е група, която е фалшифицирала монети от по 2

...
Разбита е група, която е фалшифицирала монети от по 2
Коментари Харесай

Уникален случай: Пловдивчани секли фалшиви паунди

Разбита е група, която е фалшифицирала монети от по 2 английски паунда и е работила на територията на град Пловдив, съобщи "Сега ". Това е станало ясно по време на брифинг на профилираната прокуратура и ГДБОП.

Към момента трима души са привлечени към наказателна отговорност, само че проверяващите имат данни за присъединяване и на четвърти човек, който е турски жител, само че той към момента не е арестуван. Акцията е извършена на 13 юни, а един от арестуваните е прочут на органите на реда с предходни криминалистични регистрации, като в предишното е бил задържан за разнообразни закононарушения, в това число и за палеж на коли на митнически чиновници.

„ Това е неповторим случай в България, тъй като е първият, когато се задържа завод със всичко належащо за произвеждане и са създадени британски паунди, монети. Задържани са над 34 хиляди монети, в това число и цялостното съоръжение за производството им.

От прокуратурата оповестиха, че от английския монетен двор също са разгледали фалшификатите, а специалистите са оценили високото им качество.

В незаконния свят на България има избрана специализация. Пловдив е прочут с фалшификаторите си, Силистра – със скиминг, морето – с рекета и опиатите, границата – с корупция и контрабанда, а София – с всичко “, пошегува се ръководителят на спецпрокуратурата Иван Гешев.

Цената, на която са продавани подправените монети е 40% от номиналната им стойност. От откритата техника специалистите вършат заключението, че дневно групата е била в положение да създава към 1 500 монети.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР