Разбирането на премиера е всеки да си знае мястото. Парламентарната

...
Разбирането на премиера е всеки да си знае мястото. Парламентарната
Коментари Харесай

Татяна Дончева: Народът сам даде държавата на мафията

Разбирането на премиера е всеки да си знае мястото. Парламентарната република за хора като него е непознато разбиране. Това разяснява пред тв „ Евроком “ Татяна Дончева, ръководител на „ Движение 21 “ във връзка отсъствието на Бойко Борисов близо една година от пленарна зала.

„ Това е милиционерска страна, в която им ясна подчиненост. И отпред на пирамидата е Кралят-Слънце. Това е нрав, който се постановяваше доста години. Започна от 2005 година от Столичната община и в този момент той от висотата на третия си мандат може да каже, че е друго измерение, може да каже „ аз съм човек, който си приказва на ти с европейските водачи, заради което „ Вие кои сте? “, разяснява Дончева.

По думите ѝ българският народ самичък си е отговорен за ситуацията сега, тъй като масата е почувствала непосредствен Бойко Борисов и си го е избрала за началник. „ Не е отговорна Корнелия Нинова за това, че българският народ даде страната на мафията. До някъде може да бъдат упрекнати старите водачи на Българска социалистическа партия, че са показали непредвидливост и късогледство, единствено до там “, акцентира Татяна Дончева.

„ Народът лека бавно се приземи към 80-те години на предишния век с помощта на едни трайни установки в себе си – доста добре да знаеш кой е шефът и по кое време какво би трябвало да подреди. Хората споделят „ Кой, в случай че не Бойко Борисов? “, акцентира Дончева и добави: „ Ами добре, живейте си по този начин, щом ви харесва! “.

Мястото на българския министър председател измежду международните водачи тя разяснява по този начин: „ Европейските водачи, Путин, и Тръмп имат свойството да живеят от висотата на ситуацията на императорите, на хора които дефинират посоките на придвижване на света. Трябва да ги респектираш, с цел да се държат към теб почтително. Към дребните страни те подхождат извънредно надменно и в случай че намерят някой шут, който да го сгъват както си желаят, да го третират по безобразно позорен метод, те го вършат по този начин, апропо. А Бойко Борисов във връзка с всички международни водачи, като се изключи Ангела Меркел, си разрешава да хитрува на дребно, да дава обещания, които няма желание да извърши. Борисов има сервилно отношение към международните водачи, което ги слага в неразбиране “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР