Разбирането на метавселената е все още доста сложно, защото тя

...
Разбирането на метавселената е все още доста сложно, защото тя
Коментари Харесай

Какво е „метавселената” и как да разбираме този „друг свят”, за който всички говорят

Разбирането на метавселената е към момента много комплицирано, тъй като тя на процедура още не съществува. Все отново ще се опитаме да разбираем концепцията и опциите, които ще ни даде тази друга действителност.

Ако актуалното интернет преживяване е двуизмерно – което значи, че го разглеждате и превъртате на екрана – метавселената е 3D. Идеята е да „ вървите “ през него посредством свързани слушалки или очила за виртуална действителност.

За момента не е изцяло ясно дали ще има една метавселена или доста разнообразни обособени метавселени, само че това наподобява е единствената константа: Метавселената е версия на интернет от последващо потомство с добавена действителност.

Рисковият капиталист Матю Бол разказва метавселената като „ страна правоприемник на мобилния интернет “ и „ платформа за свободното време, труд и битие на хората като цяло “.

Метавселената основава „ огледален свят” с цифрово изобразена версия на действителния свят, където има виртуални копия на хора, места и неща от действителния живот. Огледалните светове постоянно се срещат в научната фантастика, само че метавселената с изключение на огледален свят, предопределен да отразява тъкмо физическия свят, може да прилича напълно фиктивен свят, който човек може да срещне във видеоигра.

Виртуалните обекти в метавселената ще бъдат направени по този начин, че да наподобяват доста на тези от действителния свят. Самият огледален свят може да наподобява на физическия свят, защото ще наподобява обвързван с физиката и дизайна на нашата действителност, само че не е наложително да е еднакъв с нея.

Аватарите и по този начин наречените цифрови близнаци са виртуална версия на обекти или структури от действителния живот. Аватарът е вашата личност във виртуалния свят. Това цифрово обрисуване на външния ви тип може да наподобява като вас, да наподобява на подигравка или да наподобява фантастично като от видео игра.

Съвременните мултиплеър игри са интерактивна основата на това, което мнозина считат, че ще бъде метавселената. Милиони хора взаимодействат в споделени пространства – играят игри, строят неща, посещават виртуални магазини и даже вървят на концерти.

Създаването на онлайн виртуална действителност има и обществената устременост като безконечен и необятен свят на дейностите.

При метавселената ще се употребява виртуална действителност, добавена действителност, смесена действителност и разширена действителност.

С други суми, човек може да взаимодейства с обекти от виртуален и действителен свят, като виртуалните обекти могат да взаимодействат с такива от действителния свят и противоположното, и в един миг понятията сами по себе си да се размият. Това в действителност е концепцията на метавселената – разтрошаване на границите сред обособените типове действителност.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР