Разбираме нуждата на хората и Църквата за честване на най-големия

...
Разбираме нуждата на хората и Църквата за честване на най-големия
Коментари Харесай

Сръбската църква призова: Стойте си у дома

Разбираме потребността на хората и Църквата за честване на най-големия християнски празник Възкресение Христово, само че поради сегашната епидемиологична обстановка в Сърбия и като се вслушваме в мнението на специалистите, няма опция да се анулира възбраната за излизане на открито на Великден. Това се споделя в взаимно известие на президента Александър Вучич и сръбския патриарх Ириней, представено от сръбските медии.

Светият Синод бе помолил държавното управление да анулира възбраната за Великденските празници, само че патриархът видя, че след този апел на Светия Синод мнозина, в това число публични лица, са правили непремерени изказвания, създавайки необективна медийна картина, която би могла да навреди на престижа на сръбската Църква и на сръбската страна, защото интерпретират погрешно желанието на църквата и страната.

СПЦ до момента спазваше и съблюдава наложените противоепидемични ограничения, а страната се стараеше да не постанова решения, а да дава най-добронамерени рекомендации за положителното на всички вярващи, се споделя в взаимното известие. След диалога с президента патриарх Ириней се обърна към сръбските вярващи с посланието, че могат да се молят и у дома, съобщи БНР.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР