Разбирам защо хората протестират. Всеки има право да изрази своя

...
Разбирам защо хората протестират. Всеки има право да изрази своя
Коментари Харесай

Екатерина Захариева: Не виждам никакъв смисъл и мотив кабинетът да подава оставка

Разбирам за какво хората стачкуват. Всеки има право да изрази своя глас. Това е демокрацията. Не разбирам обаче тези блокади и цивилен арести.

Това сподели в предаването "Лице в лице " по БТВ вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева  Екатерина Захариева Екатерина Захариева е заместител министър-председател по правосъдната промяна и министър на във връзка продължаващите антиправителствени митинги. "Факт е, че последните дни хората на митингите са доста по-малко.

Протестиращи сковаха центъра на София

Въпреки това се случват тези блокади, които затрудняват останалите жители. Това е безконтролно. Безотговорно е и да се желае оставка на целия кабинет единствено 6 месеца преди постоянните избори и то на фона на рецесията с ковид. Не виждам никакъв смисъл и претекст кабинетът да подава оставка. Слушаме настояванията на хората и виждате в понеделник какви ограничения се оповестиха. Уверявам протестиращите, че ги чуваме, само че не би трябвало да блокират живота на останалите хора. Никой не е забранявал митингите. Призовавам ги да не се стига до принуждение и цивилен арести, както се случи нощес. Не би трябвало да се стига до напрежение сред жителите ", безапелационна бе Захариева.

Шофьорът, упрекнат, че прегазил крайници на протестиращ, описа какво в реалност е станало

"Изпълнителната власт би трябвало да си спомага с правосъдната, само че никога не може да й се бърка. Трябва да изпълняваме Конституцията, в случай че желаеме да бъдем зряла и демократична страна. Това важи и за записите, които излизат напоследък. Никой български жител не може да бъде записван без негово позволение и познание или без позволение за потребление на профилирани средства. Премиерът също е български жител. Явно тук сме царе да се самокомпрометираме. За мен няма безусловно никакви доказателства, че тези записи са същински ", добави външният министър.

"България постоянно е била за спазването на върховенството на закона. Няма нищо правилно в интерпретациите, че министър председателят едвам в този момент е приел това изискване. България постоянно е заставала зад спазването на върховенството на закона, само че при изискване, че то се ипълнява при ясна и транспарантна процедура. Тази точка беше ориентирана основно против Полша и Унгария, само че важи за всички страни в Европейски Съюз. Само дружно можем да спасим стопанските системи си. Само дружно можем да излезем от рецесията. Европейски Съюз сподели, че и в най-трудните моменти водачите могат да излязат с единна и мощна позиция ", разяснява Захариева последния Съвет на Европейски Съюз в Брюксел.

Захариева: Борисов чува хората. С поисканите министерски оставки той го сподели

"Няма да ми е елементарно да работя с човек, който ме назовава мутра и мафия. Аз не се слушам мутра или мафиот. Ние постоянно сме се държали отговорно с президентската институция и ще продължим да си вършим работата. Няма обаче да укривам, че става все по-трудно и невероятно да се работи с президента. Сега за първи път сме решили всички оферти за посланици да бъдат напълно дело на външно министерство. Това се дължи на обстоятелството, че от президентството не стопират да настояват, че в никакъв случай не са давали оферти, което безусловно не е правилно. Щом настояват по този начин от президентството, в този момент всички номинации на посланици ще бъдат от Министерство на външните работи. Ако президентът има противоречие, дано да го изрази документално и този път ще го обявим ", съобщи Екатерина Захариева  Екатерина Захариева Екатерина Захариева е заместител министър-председател по правосъдната промяна и министър на във връзка връзките на ръководещите с президента.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР