Разбирам това, че премиерът е изнервен от цялата ситуация. Дали

...
Разбирам това, че премиерът е изнервен от цялата ситуация. Дали
Коментари Харесай

Атанас Атанасов защити Денков за зърното и критикува разузнаването

" Разбирам това, че министър председателят е раздразнителен от цялата обстановка . Дали са терористи - има подобен израз. С тези, които слагат ултиматуми, не се договаря ". Така Атанас Атанасов дефинира думите на премиера Николай Денков,

Атанасов също по този начин подсети, че дотациите от Брюксел не оправдават всичките претенции на зърнарите и че държавното управление не би трябвало да се поддава на натиска им.

" Това, че със дотациите от Брюксел са си купили едно огромни трактори, с които могат да затворят улиците и пътищата в страната, не значи, че държавното управление би трябвало да се съгласи с всичките си претенции ", сподели той.

Относно влизането на България в Шенген, Атанасов изрази убеденост, че то ще се случи дружно с Румъния и че противодействието на Австрия и Нидерландия е обвързвано с вътрешнополитически фактори.

Той защити и предлагането за, което е премисляна съществено и има необятна поддръжка в Народното събрание. Целта е да се сътвори обединен разследващ орган с вътрешна автономност, като шефът на новата работа може да бъде боен или граждански.

" Аз не съм довършил цялостната работа, просто съм обявил тази концепция, тъй като съм намерил необятна поддръжка в Народното събрание за нея. Иначе би трябвало да се довърши законопроекта в тази тенденция, това е доста значимо да го чуят хората и тези, които работят в тези служби. Целта е да се сътвори обединен разследващ орган. От едно място тази функционалност на страната да се ръководи, само че вътрешната автономност на военното разузнаване и на така наречен политическо да бъде непокътната, т.е да бъдат непокътнати военните звания на офицерите от военното разузнаване, с цел да може те да употребяват тази своя позиция за така наречен внедрявания и т.н ", изясни генералът пред Българска национална телевизия. Шефът на новата работа ще може да бъде боен или граждански, няма да е наложително да е политическо лице.

Атанасов изрази угриженост и за бранша на сигурността. Според него успеваемостта в ДАНС е на " сериозно ниско равнище ". Той попита по какъв начин македонските служби са открили, че съветският духовник в България е съветски разузнавач и са го изгонили, а той живее в България и българските служби не са открили нищо

" Целият бранш за сигурност е недофинансиран ", съобщи Атанасов. 

Той прикани вътрешният министър да упорства за повече средства, изключително в региона на граничната сигурност заради бежанския напън.
 Денков отново кани земеделците на среща
Денков отново кани земеделците на среща

Той отхвърли да разяснява думите на водача на ГЕРБ Бойко Борисов по темата
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР