„Разбирам интереса на медиите по повод определени твърдения за т.нар.

...
„Разбирам интереса на медиите по повод определени твърдения за т.нар.
Коментари Харесай

Сийка Милева: Г-н Рашков извършва хибридна пропаганда

„ Разбирам интереса на медиите във връзка избрани изказвания за така наречен описи. В тази връзка смятам, че за следващ път се постанова да заявя, че Прокуратурата няма да разреши да бъде въвличана в предизборни политически акции и борби. Разпространението на сходни погрешни и манипулативни изказвания от страна на вътрешния министър господин Рашков са образец за хибридна агитация посредством разпространяване на „ подправени новини”.

Това декларира пред „ 24 часа” говорителката на Главния прокурор Сийка Милева.

" Това води до нарушение на постигнатите взаимни резултати сред Прокуратурата и Министерство на вътрешните работи досега, по този начин също и до възпрепятстване на взаимоотношението сред двете институции, което е в основата на битката с корупцията и престъпността. Каква е задачата, всеки може да си отговори сам”, дипълва Милева.

„ За следващ път призоваваме господин Рашков да спре разпространяването на сходни погрешни изказвания в медийното пространство. Става процедура да се твърди, че някой знае нещо, само че че не желае да го каже. Може би, тъй като в реалност няма какво да каже. В тази връзка напомням, че във всяка правова страна този, който разполага с информация за осъществено закононарушение, следва да уведоми способените органи и най-много прокуратурата. Атаките против правосъдната власт единствено уронват устоите на държавността и са в интерес единствено и само на престъпността. Прокуратурата неведнъж е потвърдила, че държи на прозрачността и ще продължи да бъде открита към българското общество ", декларира още Сийка Милева.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР