Разбирам, че нашите политически и геополитически опоненти не са особено

...
Разбирам, че нашите политически и геополитически опоненти не са особено
Коментари Харесай

Кирил Петков: Приемането ни в Шенген за въздушните и морски грани...

" Разбирам, че нашите политически и геополитически съперници не са изключително зарадвани от новината за приемането на България в Шенгенското съглашение. Има обаче времена, в които политическите и партийните ползи би трябвало да правят отстъпка на националните. И през днешния ден е тъкмо подобен ден. Няма по какъв начин триумфът да бъде показан като неуспех. Въпреки многото старания в тази посока ", показва Петков. 

 

Съпредседателят на Политическа партия отбелязва, че страната ни е чакала за този миг от 12 години. В обявата си той показва и какви ще бъдат преимуществата за България.

 

" Въздушен Шенген не е " нищо ". Питайте десетките хиляди българи, които пълнят летищата и самолетите на самолетните компании, работят в Европа, прибират се при околните си за празниците. Ще получим обилни финансови средства за подсилване на границите. Това решение ще е тласък и за българската гранична полиция да работи още по-добре, ще е удар по трафикантите на хора. Ще има засилено наличие на сили на " Фронтекс "  при охраняването на границата – това е взаимност и обмяна на опит, и е спомагателна гаранция за сигурност. В " играта сме ". България политически става член на Шенген, взе участие във всички формати и договаряния, има право на несъгласие ", изброява Кирил Петков. 

 

" Русия, чиято политика е да насърчава мигрантите от Близкия изток към Европа по всевъзможен метод, в този момент задейства целия си медиен и институционален запас, с цел да показа триумфа на България като неуспех. Вижте да вземем за пример какво става сега с Финландия - те си затварят границите, тъй като Русия кара с рейсове огромни групи бежанци. Преди няколко месеца същото се случваше на полско–беларуската граница ", показва още Кирил Петков.

 

Той насочва и поздрави към министър-председателя акад. Николай Денков и цялото държавно управление, определяйки постигнатото като " голямата стъпка напред ".

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР