Разбира се, всички обичаме чистотата и реда в къщата. Но

...
Разбира се, всички обичаме чистотата и реда в къщата. Но
Коментари Харесай

9 неща, които трябва да се мият всеки ден

Разбира се, всички обичаме чистотата и реда в къщата. Но колкото и да са спретнати, заради изключителната натовареност не можем да вършим генерално разчистване всеки ден. Но все пак някои домашен предмети изискват всекидневно разчистване.

Кухненски кърпи

Според проучвания, кухненските кърпи са едно от най-заразителните места в кухнята. Същото важи и за дребните кърпи в банята. Тъй като ги употребявате по-често от един път дневно, те се замърсяват доста бързо

Ключовете

На повърхността на клавишите има толкоз доста бактерии, колкото и върху бутона за повикване на асансьора. Никога не изтриваме ключовете и постоянно ги вземаме с мръсни ръце. Ето за какво е належащо да почистите ключовете, в това число колата, с антисептични кърпички.

Плочка в банята

За да не полагате доста старания за разчистване на прекомерно мръсни плочки, е належащо да миете след всеки душ.

Гъба за измиване

Гъба за миене на чинии е съвсем най-мръсното нещо в кухнята. Почистваме го с дъски за рязане, мивка и от време на време даже маси. След всичко това би трябвало да се дезинфекцира: изплакнете го усърдно и го поставете в микровълновата.

След това включете за няколко минути на ниска мощ. Внимателно следете процеса, в случай че от гъбата стартира да се издига пара – дезинфекцията би трябвало да завърши. Никога не използвайте този способ за гъби, които имат железни елементи.

Абсолютно всички умивалници в къщата

Въпреки обстоятелството, че смятате, че откакто измиете ръцете или съдовете си, мивката ви също се почиства, вие забравяте за многото бактерии, които са по стените.

Съдове, напоени с вода

Останалата храна върху чинии, оставени мръсни за една нощ, единствено ще утежни процеса на разчистване. За всекидневно измиване можете да употребявате миялна машина (не изплаквайте съдовете преди да ги поставите в машината), само че е по-добре да измивате мръсни съдове незабавно след всяко хранене.

Кафе машина

Кафе машината е удобна среда за многообразие от бактерии и плесени, по тази причина също би трябвало да се почиства всеки ден. За да извършите това, е належащо да го разглобите на обособени елементи – това ще помогне за унищожаване на остатъците от кафе, както и масло, което се образува по време на смилането на кафените зърна.

Дъската от кухнята

След готвене дървена шпатула и дървена дъска за рязане, в която живеят гъбички и микроби, би трябвало да бъдат потопени в оцетна вода (1: 1) за няколко минути.

Също по този начин, дъската за рязане (не единствено дървена) би трябвало от време на време да се дезинфекцира. Използвайте почистващ разтвор от чаена лъжичка сода и 0,5 л гореща вода. Третирайте дъската за рязане с получения разтвор и след 5-10 минути изплакнете щедро под течаща вода.

Четки за грим

Ако употребявате една четка за грим дълго време. Затова би трябвало да го измиете в топла сапунена вода след нанасяне на грим.

Източник: apetiten.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР