Разбира се един от най-облагодетелстваните е неговият приятел Веселин Маринов.

...
Разбира се един от най-облагодетелстваните е неговият приятел Веселин Маринов.
Коментари Харесай

Разследват Веско Маринов за корупция и пране на пари чрез фирма на доведената му дъщеря

Разбира се един от най-облагодетелстваните е неговият другар Веселин Маринов. Освен с възнаграждения от участия в концерти на ГЕРБ, артистът се е облажил и с пари от страната, за което ще бъде разследван.

Една от най-екзотичните бизнес линии на Цветанов, от която са насъбрани солидни пачки, е обвързвана с естрадния трубадур. Дъщерята на някогашната другарка на Веселин Маринов се оказва притежател на компания, която стремително печели публични поръчки за изолираност на блокове и ремонтите им с милионите, отпуснати от държавния бюджет. Девойката се споделя Елизабет Мариус Урукова, а компанията й „ Строителство и саниране инженеринг консулт “, която има повече от 19 контракта с разнообразни общини. Повечето са от Благоевград, където ръководи близкият до Цветанов Атанас Камбитов, само че и в Кърджали, Пловдив, Казанлък, Карлово, Асеновград, Пазарджик, където кметовете са били лоялни към Цветан Цветанов.

Става ясно, че Елизабет е подставено лице, а конците на бизнеса дърпа Веселин Маринов, който с изключение на тази, има още една компания със същия предмет на активност. Договорите на фирмите са на стойност 11 млн. лева, от които на Веско към този момент са изплатени над 10 милиона.

Въпросната Елизабет Мариус Урукова е дъщеря на някогашната жена на Веско Маринов Цветанка и на първия ѝ брачен партньор Мариус Уруков.

След като стана ясно, че Цветанов напуща всички постове в партията и Народното събрание, Бойко Борисов изрече знаковата фраза „ Не желая към този момент Веско Маринов да ми пее по концертите “. Според хора от ГЕРБ това е косвен намек, че с изключение на пари от възнаграждения за участия семейството на естрадната звезда се е облагодетелствала с пари от страната, написа „ Галерия “.

HotArena научи, че против Веско Маринов е формирана и друга инспекция от службите.

Тя е поради данни, че артиста се облажил от покупко-продажби с публични поръчки в Добрич. Както към този момент HotArena разкри, в Добрич Маринов се е забъркал до шия в далавери дружно с лица от ГЕРБ и настоящата му държанка Веселина Пеева която е от града. Веса Сервитьорката и Веско са въртели скандални схеми дружно с военноморският военачалник Пламен Манушев по прякор Лодкаря, който беше претендент на ГЕРБ за вицепрезидент, общинската в Добрич Зорница Михайлова по прякор Пъпчивата и Иво Пенчев, ръководител на общински съвет в Добрич. Пенчев става подобен персонално по рекомендация на Веселин Маринов пред Цветан Цветанов, защото инцидентно или не е съученик на гаджето му Веселина.
Източник: blife.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР