Разбира се, че сме на едно ниво с Естония и

...
Разбира се, че сме на едно ниво с Естония и
Коментари Харесай

Борисов за председателството на ЕС: На едно ниво сме с Естония и Австрия

Разбира се, че сме на едно равнище с Естония и Австрия във връзка с подготовката на председателство на Съвета на Европейски Съюз, съобщи в Брюксел министър председателят Бойко Борисов. Днес триото България-Естония-Австрия публично одобриха програмата за целите на Европейския съюз през идващите 18 месеца. По-важно е какво ще свършим по време на председателството, сподели Борисов пред български публицисти в белгийската столица. Без да си слагаме бомбастични цели, може да се опитаме да предвижим много от цели напред, сподели още Борисов.

Особено по време на нашето председателство са едни от най-тежките за решение проблеми – бюджетната финансова рамка, енергийния пазар, енергийния съюз, Брекзит плюс кофезионната политика, Балканите, разяснява министър председателят. Гражданите на Балканите са европейски жители и ние би трябвало да им дадем вероятност, би трябвало да им дадем чувството, че освен са физически жители, само че имат вероятност за по-добър живот, сподели още Борисов. Борисов заяви, че дружно с федералния канцлер Ангела Меркел и с висшия представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Федерика Могерини са провели диалог.

Обсъдихме сигурността по граничните региони на България със страните отвън Европейски Съюз както и идното българско председателство на Съвета на Европейски Съюз, добави той. Просто би трябвало да се прекъсне незаконния приток на мигранти, сподели Борисов и заяви, че европейските водачи са го подкрепили, че България би трябвало да продължи положителното си съдействие в Турция по връзки на граничния надзор.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР