Разбира се, че няма да подкрепим бюджета, този бюджет е

...
Разбира се, че няма да подкрепим бюджета, този бюджет е
Коментари Харесай

Иван Таков: Бюджетът на София е плах и неамбициозен, няма да го подкрепим

Разбира се, че няма да подкрепим бюджета, този бюджет е нерешителен и нечестолюбив. Това съобщи ръководителят на групата на " на България " в Столичния общински съвет (СОС) и ръководител на - София Иван Таков, представен от Българска телеграфна агенция. 

Той добави, че от " за България " са внесли различни оферти за 72 млн. лв., в които са наблегнали на общинските жилища, на здравната инфраструктура, на просветителната инфраструктура, както и на зелената система в Столична община.

Таков изясни, че са създали и предложение за разпределяне на ваучери за храна на общинската администрация за 12 млн. лева, тъй като по думите му, заплатите в бранша са доста ниски.

Общинският консултант разяснява, че има включени оферти на " за България " в бюджета, само че те са доста малко. Той добави, с цел да гласоподават общинските съветници от " за България " този бюджет, предложенията на локалната коалиция би трябвало да бъдат подкрепени в целокупност, тъй като са направени уравновесено. Ние сме посочили от кое място да се вземат приходите, те са извънредно подценени тук-там, сподели Таков.

По думите му голяма част от пропуските в бюджета са в данъчните доходи, там са подценени и във функционалността, която зависи от администрацията на Столична община. Дивидентите единствено от " Софийска вода " се чака да са над 9 млн. лева, а те са заложили 7 млн. лева, уточни Таков. В глобите и санкциите също доста страхливо са постъпили, добави той. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР